FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לפיתות ביתיות בתנור

על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו  

למה לקנות כשאפשר להכין פיתות מקצועיות בבית? מתכון קל וברור לפיתות ביתיות עבודת יד שכל אחד יכול להכין.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 15 פיתות

מצרכים למתכון

1 קילו קמח

1 ורבע כפות שמרים

2 כפות סוכר

1/4 כוס שמן

כף מלח

3-3.5 כוסות מים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר נלוש את כל מצרכי הפיתות לידה טובה עד לכדי כדור בצק גמיש.

נכסה את הקערה ונניח את בצק הפיתות ונניח לתפיחה של שעה.

נלוש את בצק הפיתות שנית, לישה ידנית כ-3 דקות, נכסה ונניח לתפיחה נוספת של חצי שעה.

נשמן את הידיים וניצור מהבצק 15 כדורים קטנים. נכסה את הכדורים במגבת ונניח לתפיחה של כרבע שעה.

נקמח משטח עבודה ונרדד את כדורי הבצק לעיגולים בגודל של פיתה.

נניח בכל פעם 4 פיתות על תבנית עם נייר אפייה מקומח.

נאפה בתנור חם על 250 מעלות במשך 3-4 דקות, נהפוך את הפיתות ונאפה עוד 3-4 דקות.

2 דירוגים וחוות דעת

נדב

אם את אוהבת את הפיצה עבה אז כן אחרת הרבה זמן תפיחה כמו של המתכון הנ"ל מיותרת… לפיצה דקה מומלץ להמתין פעם אחת 45 דקות… לגבי האווריריות זה תלוי בלישה ככל שאת משקיעה בלישה הבצק רך וגמיש וכיף לעבודה בהצלחה…

מרים

הבצק נהדר!! כ"כ נוח לעבוד איתו ההוראות פשוטות ומובנות היטב. הפיתות יצאו מעלפות! ! רכות וטעימות מאד!! תודה רבה על מתכון נהדר!
יש אפשרות להשתמש בבצק הזה למאפים אחרים? אולי לפיצה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן