FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קציצות פרסה / כרישה • מתכון של אמא

על ידי FoodisGood  ,

לא משנה איך תקראו להן - קציצות פרסה, פראסה, כרישה או בכלל קציצות לוף, את המתכון הבא לקציצות פרסה אתם הולכים להכין שוב ושוב. מתכון שעובר דורות רבים ותמיד קוצר מחמאות. קציצות כרישה צמחוניות, קלות וטעימות.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 20-30 קציצות

מצרכים למתכון

לקציצות כרישה

4 גבעולי כרישה גדולים

3 תפוחי אדמה

בצל

2 ביצים M

2-3 כפות פירורי לחם (או קמח מצה)

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

לציפוי (לא חובה)

פירורי לחם או קמח מצה לקציצות פרסה כשרות לפסח

הוראות הכנה

תחילה נבשל את הכרישה ותפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכך מלח כ-20 דקות, עד לריכוך.

נסנן את המים מהכרשה ותפוחי האדמה ובעזרת מועך פירה נמעך את אותם למרקם מחיתי, ממש כמו של פירה.

את הבצל נגרר בפומפייה ונסחט היטב מנוזלים, נוסיף לקערת הפירה.

נוסיף גם ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ונערבב היטב. תערובת הקציצות צריכה להיות רכה אבל ניתנת לעיצוב בין הידיים, אם יש צורך נוסיף עוד פירורי לחם.

נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה.

בקערה נפרדת נניח פירורי לחם או קמח מצה, ניצור מתערובת הקציצות קציצות בגודל כדור פינג פונג ונשטח מעט בין הידיים, נטבול כל קציצה בפירורי הלחם.

נטגן את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ואחידה.

להכנת קציצות כרישה אפויות יש לסדר את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, לשמן עם ספריי גם על חלקן העליון של הקציצות ולאפות בתנור חם על 200 מעלות כ-10 דקות, להפוך ולהמשיך באפייה עוד כמה דקות, עד להזהבה יפה.

3 דירוגים וחוות דעת

מור

טעים ממש! אחלה מתכון..
רק חשוב לציין שאם רוצים את המרקם של הכרישה פחות מודגש (כי כשמועכים את הכרישה עם הפירה זה יוצא בצורת שערות כאלה) אז צריך לטחון את הכרישה בנפרד מתפוחי האדמה..
חוץ מזה מתכון מעולה !

דרורה דה ולנסה

מתכונים נפלאים , הוראות ברורות ונראים יאמייי, אודה לך אם תוסיפי אותי לקבלת המרשמים

אביבה

קציצות פרסה זה תענוג!
שדרגתי עם קצת גבינה בולגרית.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן