תפריט

הכי מעניינים




אפייה ומתוקים

מדריכי בישול




אוספי מתכונים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

ניקיון ותחזוקת המטבח

קציצות פרסה / כרישה • מתכון של אמא

על ידי FoodisGood  ,

02/04/2017

5.0 1

לא משנה איך תקראו להן - קציצות פרסה, פראסה, כרישה או בכלל קציצות לוף, את המתכון הבא לקציצות פרסה אתם הולכים להכין שוב ושוב. מתכון שעובר דורות רבים ותמיד קוצר מחמאות. קציצות כרישה צמחוניות, קלות וטעימות.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 20-30 קציצות

מצרכים למתכון

לקציצות כרישה

4 גבעולי כרישה גדולים

3 תפוחי אדמה

בצל

2 ביצים M

2-3 כפות פירורי לחם (או קמח מצה)

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

לציפוי (לא חובה)

פירורי לחם או קמח מצה לקציצות פרסה כשרות לפסח

הוראות הכנה

תחילה נבשל את הכרישה ותפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכך מלח כ-20 דקות, עד לריכוך.

נסנן את המים מהכרשה ותפוחי האדמה ובעזרת מועך פירה נמעך את אותם למרקם מחיתי, ממש כמו של פירה.

את הבצל נגרר בפומפייה ונסחט היטב מנוזלים, נוסיף לקערת הפירה.

נוסיף גם ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ונערבב היטב. תערובת הקציצות צריכה להיות רכה אבל ניתנת לעיצוב בין הידיים, אם יש צורך נוסיף עוד פירורי לחם.

נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה.

בקערה נפרדת נניח פירורי לחם או קמח מצה, ניצור מתערובת הקציצות קציצות בגודל כדור פינג פונג ונשטח מעט בין הידיים, נטבול כל קציצה בפירורי הלחם.

נטגן את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ואחידה.

להכנת קציצות כרישה אפויות יש לסדר את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, לשמן עם ספריי גם על חלקן העליון של הקציצות ולאפות בתנור חם על 200 מעלות כ-10 דקות, להפוך ולהמשיך באפייה עוד כמה דקות, עד להזהבה יפה.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

1 דירוגים וחוות דעת

אביבה

04/04/2017

קציצות פרסה זה תענוג!
שדרגתי עם קצת גבינה בולגרית.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

סרטונים מעוררי תיאבון

FoodisGood