תפריט


אפייה ומתוקים




מדריכי בישול

אוספי מתכונים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

לחמניות ביתיות במילוי בשר ופטריות

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

20/05/2015

5.0 5

לחמניות בשר מדליקות שילדים ומבוגרים אוהבים. הלחמניות ממולאות תערובת בשר ופטריות מוצלחת וטעימה במיוחד. מומלץ להגיש עם רוטב פטריות חם.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 7 לחמניות בשר

מצרכים למתכון

למילוי בשר ופטריות

בצל בינוני קצוץ

מעט שמן זית

1/2 קילו בשר בקר טחון

סלסילת פטריות טריות קצוצות דק

תבלינים: מלח, פלפל, חוויאג' למרק ומעט תבלין שווארמה

ללחמניות

חצי קילו קמח מנופה

כף שמרים יבשים

כף סוכר

רבע כוס שמן זית

כוס וחצי עד שתיים (כוס חד פעמית) מים פושרים

כף מלח

ועוד כף שמן למריחה על הבצק

מעל ללחמניות

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

הכנת הבשר

את הבצל הקצוץ מטגנים במעט שמן זית עד לשקיפות.

מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומפוררים טוב טוב בעזרת מזלג.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.

מוסיפים תבלינים - רק בסוף! מערבבים ומעבירים למסננת לצינון.

הכנת הלחמניות

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, במרכז הקמח יוצרים גומה ואליה שופכים את השמרים והסוכר, מכסים עם הקמח.

מוסיפים לקערה את שמן הזית (בצידה של הקערה כדי שהשמן לא יבוא במגע עם השמרים).

מוסיפים לקערה גם כוס מים אחת ומתחילים ללוש במהירות איטית.

ממשיכים עם חצי כוס מים בהדרגה ותוך כדי לישה ומוסיפים גם את המלח.

לשים את בצק הלחמניות עד לקבלת בצק דביק מעט (אם צריך מוסיפים עוד חצי כוס מים).

משמנים את כפות הידיים ואוספים את הבצק לכדור. מכסים את הבצק בניילון רגיל (לא נצמד) ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

כאשר הבצק הכפיל נפחו מחלקים אותו ל-7 כדורים שווים.

במרכז כל כדור יוצרים גומה קטנה בעזרת הידיים (פשוט פותחים את הכדור עם האצבעות מהמרכז לצדדים). חשוב להשאיר שוליים גבוהים וגומה במרכז.

מכסים את הלחמניות ומניחים לתפיחה של חצי שעה לערך. לאחר תפיחה מרחיבים את הגומה שוב בעזרת האצבעות.

כעת ממלאים את הלחמניות בתערובת הבשר והפטריות שהכנו מראש. התערובת חייבת להיות קרה.

מסביב למלית הבשר מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.

מסדרים את הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות

את הלחמניות כדאי להגיש עם רוטב פטריות חם.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

5 דירוגים וחוות דעת

בתאל

29/06/2017

היי אפשר לדעת כמויות לתיבול?? לא טובה בזה..תודה!!

הילה

03/12/2016

הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!! ממליצה בחום!

foodisgood

22/06/2016

היי דנדוש,
בהחלט ניתן להכין את המתכון גם עם לחמניות קנויות: חותכים את החלק העליון של הלחמנייה, מרוקנים מתוכן (חשוב להשאיר קצת בצק) וממלאים בתערובת הבשר, אופים כרגיל לפי המתכון.

דנדש

22/06/2016

אם אני קונה לחמניות מוכן איך אני אכין בבקשה

מאיה

06/05/2016

הכנתי בבית. בלי פטריות כי לא היה לי אבל הוספתי צנוברים למילוי של הבשר. יצא מדהים!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood