מתכון ללזניית בשר כשרה עם רוטב עגבניות

על ידי ליאת קאדר  ,

לזניה בשרית היא מנה עיקרית מעולה לכל ארוחה או אירוח בשרי, מנה קלה להכנה וטעימה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 40 דקות

    25 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • תבנית פיירקס בינונית

מצרכים למתכון

12 דפי לזניה

למלית הבשר

400 גרם בשר טחון

3 כפות גדושות שבבי בצל מטוגן

3 כפות שמן

כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור

מעט בהראט וכורכום

לרוטב עגבניות

2 כפות גדושות בצל מטוגן / 3 קוביות

2 שיני שום כתושות

4 כפות גדושות רסק עגבניות

1 שימושי קוביות עגבניות

כף גדושה פפריקה

1/3 כפית כורכום

1/2 כפית סוכר

כפית מלח

1 עלה בזיליקום טרי קצוץ (לא חובה)

1/2 כפית תבלין צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)

הוראות הכנה

נכין את מילוי הבשר

במחבת רחבה נטגן ב-3 כפות שמן את הבשר, נפתח היטב עם מזלג כך שהבשר יתפרק ונוסיף תבלינים.

נטגן את הבשר היטב עד שהוא משחים, נעביר למסננת דקה ונצנן היטב.

נכין את רוטב העגבניות

בסיר בינוני נטגן בצל מטוגן עם שום, נוסיף את כל מצרכי הרוטב וגם כוס וחצי מים רותחים.

נביא לרתיחה וננמיך להבה, נבשל את רוטב העגבניות כ- 20 דקות, עד לרוטב מעט סמיך.

נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם. במידה והרוטב הסמיך יתר על המידה נוסיף מים רותחים ונערבב.

נרכיב את הלזניה

בתבנית פיירקס משומנת קלות ניצוק מעט מרוטב העגבניות, נסדר שכבת עלי לזניה ומעליה שכבת בשר.

נמשיך כך: שכבת רוטב - עלי לזניה - בשר עד לגובה התבנית או עד שנגמרים עלי הלזניה.

נסיים עם שכתב עלי לזניה ורוטב. מעל לשכבה העליונה נפזר מעט מלח גרוס ונרסס שמן.

נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה את הלזניה בתנור חם על 180 מעלות (טורבו) עד לריכוך, בין 20-30 דקות.

נעטר בעלי בזיליקום טריים ונגיש חם.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

3 דירוגים וחוות דעת

ברכה

12/11/2017

טעים מאוד. כבר פעם שנייה שעושה

foodisgood

30/11/2015

היי לוסי,
בהחלט ניתן להכין את הלזנייה יום לפני ולחמם.

לוסי

26/11/2015

תודה על המתכון, האם אפשר להכין יום קודם ולחמם או שזה פחות טעים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood