חזה עוף בתנור • מתכון מומלץ במיוחד

על ידי FoodisGood  

מתכון לחזה עוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה וירקות. להכנת חזה עוף עסיסי בתנור כדאי לבחור בפרפר חזה עוף שלם שישמור על מרקם רך ועסיסי, אך ניתן להשתמש גם בחזה עוף פרוס לפרוסות עבות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לחזה עוף עם תפוחי אדמה

פרפר חזה עוף שלם או חזה עוף פרוס עבה (350-400 גרם)

10 תפוחי אדמה

ירקות לפי הטעם: פלפלים בכל הצבעים, שעועית ירוקת, עגבניות, גזר ועוד..

לתיבול חזה העוף והירקות

5 כפות שמן

כפית שטוחה מלח

כפית פפריקה אדומה מתוקה

2 שיני שום כתושות

כף רסק עגבניות או קטשופ

פלפל שחור לפי הטעם

כף תבלין גריל עוף

כף סילאן או דבש

הוראות הכנה

נרפד תבנית תנור בנייר אפייה.

את תפוחי האדמה נשטוף היטב ונפרוס לרבעים. את הירקות שבחרנו נחתוך גם כן.

נניח את תפוחי האדמה והירקות בתבנית, נשאיר במרכז התבנית מקום לחזה העוף.

את פרפר חזה העוף נניח במרכז התבנית, בין הירקות ותפוחי האדמה. אם משתמשים בפרוסות חזה עוף, נמקם אותן על גבי תפוח האדמה.

בקערה קטנה נערבב שמן עם שום, תבלינים, רסק עגבניות וסילאן.

ניצוק 2/3 מערובת התיבול על גבי חזה העוף ונעסה אותו כדקה.

ניצוק את שאר תערובת התיבול על תפוחי האדמה והירקות ונערבב.

נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור חם על 200 מעלות למשך 40 דקות.

נסיר את נייר הכסף, נעביר את התנור למצב גריל ונמשיך בצלייה כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.

לאחר האפייה, נשתמש בסכין חדה ונפרוס את פרפר חזה העוף לפני ההגשה.

אם כבר התנור חם, למה לא לנצל את זה? פירגנו לכם ב-3 מתכונים מעולים להכנת ארוחה כיפית וטעימה בתנור

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

2 דירוגים וחוות דעת

חוה

28/07/2017

נשמע אחלה

זליג רוזנפלד

29/04/2017

אתם מעולים
מבקש לשלוח לי מתכונים
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood