FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון להום פרייז בתנור

על ידי Moran Turgeman  

הום פרייז מוצלח במיוחד נהדר כנשנוש או כתוספת לארוחה ומתאים גם לילדים וגם למבוגרים. אפשר להכין את ההום פרייז בגרסה רגילה או חריפה לבחירתכם. מתכון פרווה.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 25 דקות

    40 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 2-3 מנות

מצרכים למתכון

4-5 תפוחי אדמה

מעט מלח

כף שמן זית

כף גדושה מיונז

3 כפות רוטב צ'ילי

מלח לפי הטעם

כפית פפריקה מעושנת

תבלין צ'ילי גרוס (אופציה)

שומשום

הוראות הכנה

לשים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים עם מי ברז, להרתיח על הגז עם מעט עד לריכוך תפוחי האדמה (לא יותר מידי).

להוציא מהסיר, לסנן ולייבש. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בגודל שווה אפשר עם או בלי הקליפה.

לשמן מחבת רחבה בשמן זית ולטגן את קוביות תפוחי האדמה עד לקבלת צבע שחום ויפה.

להעביר את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור על 200 מעלות למשך כמה דקות כדי שיקבלו קריספיות.

בינתיים לערבב מיונז עם רוטב צ'ילי, מלח, פפריקה ותבלין צ'ילי גרוס.

להעביר את תפוחי האדמה בחזרה למחבת (בלי השמן ממקודם) ולשפוך עליהם את תערובת הצ'ילי והמיונז שהכנו ממקודם. לערבב היטב ולכסות את כל תפוחי האדמה ברוטב.

לפזר שומשום על ההום פרייז המוכן ולהגיש חם.

8 דירוגים וחוות דעת

Sara Berdugo

היי!
יצא לי להכין, אבל בטעות לא הסתכלתי על ההוראות הכנה וחתכתי את התפוח אדמה לקוביות לפני שבישלתי ואז כשטיגנתי הוא נהפך לסוג של פירה …
אשמח לדעת מה הסיבה לכך ומה ניתן לעשות עם זה כעת????
בתודה מראש

אורי כרמל

יצא חבל על הזמן כל המשפחה נהנו.

אפרת

הכנתי יצא מעולה!!!

mira

ניתן לקצר תהליכים ולהכין קוביות תפ"א אותם להכניס לתבנית עם נייר אפיה, מפזרים שמן זית ומעט מלח ומערבבים הכל יחדיו, על 180 מעלות (תנור שחומם מראש), תוך 20-25 דקות) לבדוק שתפ"א( אפויים עם צבע זהוב. בתאבון!

יניב

יצא מדהים.
שמרתי במועדפים

אורית

אפשר להכין יום לפני ולחמם?

היי אסתר,
עדיף להכניס לתנור כדי שיצא פריך אבל בהחלט אפשר רק לטגן.
קחי בחשבון שיכול להיות שההום פרייז יצא קצת פחות פריך.

אסתר

האם אפשר במקום להכניס לתנור לטגן.
רוטב צ'ילי -חריף או מתוק/שניהם?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן