תפריט

הכי מעניינים

אפייה

מתכון לעוגת שיש וגנאש נוטלה

על ידי Mazal Gershon  

23/07/2015

3.0 4

עוגת השיש שכולנו אוהבים היא עוגה קלה וטעימה, העוגה הכי טובה לאירוח שמבטיחה תוצאות ומחמאות. מעל לעוגה שילבתי גנאש נוטלה והרי לכם מתכון קל וטעים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • תבנית עגולה בגודל 26

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כוס מיץ תפוזים או מים קרים

2 כוסות קמח תופח.

לתערובת השוקולד

2 כפות סוכר

לשוקולד

1 כף גדושה קקאו איכותי

1 כף גדושה שוקולית

1 כף גדושה שוקולד נוטלה

2 כפות מים רותחים

לגנאש נוטלה

100 גר נוטלה

4-5 כפות חלב

30 גר' חמאה

הוראות הכנה

הכנת העוגה

להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר ולהוסיף את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה.

להפסיק את ההקפצה ולהוסיף את הוניל והאינסטנט וניל והמים או המיץ בתנועות קיפול לתערובת עד לתערובת אחידה.

לבסוף להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת.

הכנת תערובת השוקולד

לערבב היטב את המצרכים לתערובת השוקולד.

לקחת חלק מן תערובת העוגה (לא השוקולד) לקערה שנייה, לקחת קצת פחות מחצי ולהוסיף לה את תערובת השוקולד ולערבב היטב ולקבל תערובת קרמית.

לשמן תבנית מלבנית או עגולה בגודל 26 ולשטח בה מעט מתערובת הלבנה וליצוק לתוכה מתערובת השוקולד וכן הלאה כמה פעמים עד לסיום התערובות, בסוף נוצר עיגול בתוך עיגול בתוך עיגול.

לאפות בחום של 175 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.

להכין גנאש נוטלה ע"י המסת כל מצרכי הגנאש יחדיו במיקרוגל ולשפוך מעל לעוגה לאחר צינון קל.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

4 דירוגים וחוות דעת

פרלה

02/01/2017

לימור, שימי לב ש-2 כפות הסוכר מתייחסות לתערובת השוקולד, זה פשוט נרשם מעל בטעות….

הדס

01/07/2016

הכנתי תעוגה ויצא טעימה מאוד תודה על המתכון

לימור

03/03/2016

שלום

במצרכים לעוגה בנוסף ל 1.5 כוסות סוכר יש עוד 2 כפות סוכר.
מתי מוסיפים אותן?
תודה

כרמית

28/01/2016

הי בעוגה עם הריבת חלב נראה לי כמות הקמח לא נכונה ?! הכנתי אותה יצאה מאוד נמוכה וכאילו לא אפויה הצילו !!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood