FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עופיונים ממולאים בבצל ופטריות

על ידי Nino - מטבח אומנותי  

מנה עיקרית חגיגית לארוחה מושקעת וטעימה, עופיונים ממולאים בצל ופטריות. המנה מתאימה גם לראש השנה, לשבת או לאירוח מיוחד.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 5 דקות
  • 50 דקות

    1 שעה 15 דקות

    2 שעות 5 דקות

  • 2 עופיונים

מצרכים למתכון

2 עופיונים קטנים, כל אחד במשקל 300 גרם

למרינדה

1/2 כוס שמן

2 כפות פפריקה אדומה

כפית מלח

מעט אבקת מרק עוף

פלפל שחור לפי הטעם

למילוי בצל ופטריות

500 גרם פטריות במפיניון טריות

200 גרם פטרגיות פורטבלו טריות

2 בצלים פרוסים

1/2 כוס קרוטונים קטנים (לא חובה)

תבלינים: טימין, אבקת שום, מלח ופלפל גרוס

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

שמן לטיגון

הוראות הכנה

הכנת המילוי

נתחיל בחיתוך הפטריות לחצאים (אם הפטריות גדולות ניתן לחתוך לרבעים).

במחבת רחבה נחמם שמן ובו נטגן את הפטריות, תוך כדי ערבוב.

נוסיף את הבצלים הפרוסים, נמשיך לערבב ולטגן כ-3 דקות נוספות.

נוסיף למחבת את התבלינים והפטרוזיליה, נערבב ונסיר מהאש.

נצנן את תערובת הפטריות והבצל לטמפרטורת החדר, אם בחרנו להוסיף קרוטונים, זה הזמן.

מילוי העופיונים

נחלק את המילוי ל-2 חלקים שווים.

כל עופיון ננקה היטב ונמלא בנדיבות במילוי הפטריות והבצל.

בקערה גדולה נערבב שמן עם פפריקה, מלח, א. מרק ופלפל שחור.

נניח את העופיונים הממולאים בעדינות בקערת המרינדה ונצפה היטב.

לאחר ציפוי העופיונים נסדר אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונצלה בחום גבוה (על מצב גריל) למשך רבע שעה.

נעביר למצב אפייה רגיל, עדיין על חום גבוה, נהפוך את העופיונים בעדינות ונאפה עד להזהבה.

נוציא מהתנור, נצנן מעט ונפרוס.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן