FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

אורז עם ירקות • הכל בסיר אחד

על ידי ליאת קאדר  , , , ,

אורז עם ירקות הוא אורז חגיגי וצבעוני שמיד משדרג כל שולחן. ילדים מאוד אוהבים אותו ומבוגרים גם כן! המתכון משלב אורז עם תירס אפונה, גזר ובצל וביחד עם מגוון תבלינים הופך לתוספת אהובה על כולם. הכי כיף במתכון הזה הוא שהוא מאוד קל להכנה, הכל בסיר אחד!

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 5-7 סועדים

מצרכים למתכון

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן

4.5 כוסות מים רותחים

3/4 כוס תירס גרגירים

1 ורבע כוסות אפונה וגזר קפואים

תבלינים: מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית כורכום, מעט כוסברה ירוקה יבשה, 1 כף גדושה פפריקה אדומה,1 כפית אבקת מרק עוף, מעט בהראט

הוראות הכנה

בסיר רחב מטגנים את הבצל האורז עם 3 כפות שמן עד שהוא הופך שקוף.

מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, טיגון קל בלבד.

מוסיפים מים רותחים, תירס, אפונה וגזר ותבלינים ומערבבים היטב.

מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים הכל יחדיו עם מכסה עד לאידוי הנוזלים.

כשהאורז מוכן, מכבים את האש ומצננים כ-10 דקות.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.

טיפים חשובים להכנת אורז עם ירקות:

המתכון מאוד קל להכנה ובתוספת ירקות הופך גם להיות עשיר בערכים תזונתיים, הנה כמה טיפים להתאמת המתכון לטעם שלכם:

  • שחקו עם הירקות. את כל הירקות במתכון ניתן לשנות, להסיר וכמובן להוסיף ירקות שאתם אוהבים. עוד ירקות שילכו טוב עם אורז: פלפל אדום, גזר גמדי, פטריות ועוד..
  • סוג האורז. מאוד מומלץ להשתמש באורז בסמטי הודי היות והוא יוצא אחד-אחד ובמרקם המושלם לשילוב עם ירקות. אם אין לכם אורז בסמטי הודי ניתן להשתמש גם באורז יסמין או אורז פרסי.
  • איך מאחסנים אורז עם ירקות? אורז עם ירקות נשמר היטב במקרר עד 3 ימים, הוא לא מתאים להקפאה. לחימום מחדש כדאי לחמם במיקרוגל.
  • האם המתכון יתאים להכנה עם אורז מלא? כן, אפשר בהחלט להכין אורז מלא עם ירקות, שימו לב - יכול להיות שתצטרכו להשתמש ביותר מים כדי שהאורז יצא רך.

עוד מתכוני אורז משודרגים שאנחנו אוהבים:

אורז עם תוספות זה תמיד כיף! לכן, קבלו עוד מתכונים לאורז שאנחנו מאוד אוהבים:

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן