אורז צהוב • מתכון קל וטעים במיוחד
על ידי ליאת קאדר מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, תוספות
מתכון קל לאורז צהוב משודרג שמכינים בסיר אחד. ניתן להוסיף לאורז אפונה ושמיר או סתם להכין אורז צהוב פשוט, בכל מקרה הוא מומלץ לאירוח וגם לארוחת צהריים לילדים.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
10 דקות
30 דקות
40 דקות
- סיר אורז
מצרכים למתכון
בצל קצוץ
2 כפות שמן
1 ורבע כוס אורז
כוס אפונה עדינה סנפרוסט (אופציה)
כפית מלח
כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מעט בהראט
כפית כורכום
2 כפות שמיר טרי קצוץ (אופציה)
כוסברה ירוקה יבשה (אופציה)
2 ו 3/4 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה
בסיר שמתאים לאורז נטגן בצל עד להזהבה.
נוסיף לסיר אורז, אפונה ותבלינים ונטגן 2-3 דקות.
כעת נוסיף לסיר מים רותחים. נערבב ונביא לרתיחה.
נוריד ללהבה נמוכה, נכסה את האורז ונבשל על אש קטנה כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים התאדו והאורז התרכך.
נסיר את המכסה מהאורז ונכבה את האש, נצנן כ-5 דקות ולאחר מכן נפריד מעט את גרגירי האורז עם מזלג, בעדינות.
זה הכל, האורז הצהוב שלכם מוכן לאכילה, הגישו לשולחן בקערה גדולה 🙂
1 דירוגים וחוות דעת
הילה
עשיתי עכשיו, יצא פצצה! תודה רבה ליאת:)