תפריט
אהבתם? שתפו את העמוד!

מוקפץ נודלס עם חזה עוף וירקות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון    

27/06/2016

0.0

מתכון קל וטעים למוקפץ עם אטריות נודלס, רצועות חזה עוף וירקות צבעוניים. מהמתכון הבא ניתן להכין נודלס צמחוני או עם עוף, חריף או רגיל.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 25 דקות

    45 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לאטריות למוקפץ

חבילת אטריות נודלס / מוקפץ רחבות או דקות מאיזה סוג שאוהבים, אטריות מוכנות

לירקות מוקפצים

4 כפות שמן

2 שיני שום כתוש

2-3 גמבות צבעוניות

1/4 פלפל חריף - טבעות (לא חובה, למוקפץ חריף)

1 גזר גדול - רצועות

1/4 ראש כרוב - רצועות

1/2 חבילת פטריות טריות פרוסות או מקופסה

3 עבגולי בצל ירוק - קצוץ גס

ירקות נוספים למוקפץ: כרובית, בצל, שעועית ירוקה, קישואים, אפונה, נבטים ועוד..

לחזה עוף מוקפץ

5-6 פרוסות חזה עוך חתוכות לרצועות

כפית רוטב סויה

2 שיני שום כתוש

כפית פפריקה מתוקה או חריפה

כפית דבש או סילאן

לרוטב למוקפץ סיני

כוס מים קרים

כף קורנפלור

כף אבקת מרק עוף

כף רוטב סויה

3-4 כפות רוטב צ'ילי מתוק או פיקנטי

כף סילאן

מעט כורכום

הוראות הכנה

מבשלים את אטריות הנודלס במים חמים לפי ההוראות שעל האריזה.

מתחילים עם חזה עוף: בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המרינדה עם רצועות חזה עוף, מכסים ומניחים במקרר למשך רבע שעה.

מחממים מחבת ווק ומקפיצים בה את הירקות לפי הסדר, כדקה הקפצה לאחר הוספת כל ירק.

מוסיפים למחבת את רצועות חזה העוף (עם המרינדה) ומקפיצים עד שחזה העוף מוכן.

בכוס מים קרים מערבבים קורנפלור עם תבלינים ורטבים וממתינים כ-2 דקות להסמכה.

מוסיפים את הרוטב לווק ומערבבים היטב.

מוסיפים לווק את אטריות הנודלס ומקפיצים הכל יחדיו עד לצמצום הרוטב.

הגישו את המוקפץ עם חופן בוטנים קצוצים, שומשום, כמה עלי בצל ירוק קצוצים גס וחצי לימון.

טיפים להצלחת המוקפץ:
בחרו באטריות נודלס למוקפץ, אם אין, ניתן להשתמש באטריות ספגטי עבות.
אם ניתן, השתמשו בככף שמן שומשום להעשיר את הטעם.
אל תבשלו את אטריות הנודלס יתר על המידה, הן ממשיכות להתבשל גם בווק.
אל תוותרו על שלב השריית חזה העוף, זה השלב בו העוף תופס טעם נפלא.
השתמשו במחבת ווק גדולה ואיכותית, חממו את מחבת הווק היטב לפני התחלת הכנת המוקפץ.
הקפיצו את הירקות הקשים (גמבות וגזר) עד לריכוך חלקי.
אל תהססו לטעום את המוקפץ מידי פעם, רק כך תדעו אם יש או אין צורך לתקן טעמים.
אל תפחדו להוסיף ירקות למוקפץ, כל ירק שאתם אוהבים!
להכנת מוקפץ עם בקר השתמשו ברצועות בקר דקות והקפיצו עם סויה, צ'ילי, מלח ופלפל.

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

שמירה ושיתוף