FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

מוקפץ נודלס עם חזה עוף וירקות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

מתכון קל וטעים למוקפץ עם אטריות נודלס, רצועות חזה עוף וירקות צבעוניים. מהמתכון הבא ניתן להכין נודלס צמחוני או עם עוף, חריף או רגיל.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 25 דקות

    45 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לאטריות למוקפץ

חבילת אטריות נודלס / מוקפץ רחבות או דקות מאיזה סוג שאוהבים, אטריות מוכנות

לירקות מוקפצים

4 כפות שמן

2 שיני שום כתוש

2-3 גמבות צבעוניות

1/4 פלפל חריף - טבעות (לא חובה, למוקפץ חריף)

1 גזר גדול - רצועות

1/4 ראש כרוב - רצועות

1/2 חבילת פטריות טריות פרוסות או מקופסה

3 עבגולי בצל ירוק - קצוץ גס

ירקות נוספים למוקפץ: כרובית, בצל, שעועית ירוקה, קישואים, אפונה, נבטים ועוד..

לחזה עוף מוקפץ

5-6 פרוסות חזה עוך חתוכות לרצועות

כפית רוטב סויה

2 שיני שום כתוש

כפית פפריקה מתוקה או חריפה

כפית דבש או סילאן

לרוטב למוקפץ סיני

כוס מים קרים

כף קורנפלור

כף אבקת מרק עוף

כף רוטב סויה

3-4 כפות רוטב צ'ילי מתוק או פיקנטי

כף סילאן

מעט כורכום

הוראות הכנה

מבשלים את אטריות הנודלס במים חמים לפי ההוראות שעל האריזה.

מתחילים עם חזה עוף: בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המרינדה עם רצועות חזה עוף, מכסים ומניחים במקרר למשך רבע שעה.

מחממים מחבת ווק ומקפיצים בה את הירקות לפי הסדר, כדקה הקפצה לאחר הוספת כל ירק.

מוסיפים למחבת את רצועות חזה העוף (עם המרינדה) ומקפיצים עד שחזה העוף מוכן.

בכוס מים קרים מערבבים קורנפלור עם תבלינים ורטבים וממתינים כ-2 דקות להסמכה.

מוסיפים את הרוטב לווק ומערבבים היטב.

מוסיפים לווק את אטריות הנודלס ומקפיצים הכל יחדיו עד לצמצום הרוטב.

הגישו את המוקפץ עם חופן בוטנים קצוצים, שומשום, כמה עלי בצל ירוק קצוצים גס וחצי לימון.

טיפים להצלחת המוקפץ:

  • בחרו באטריות נודלס למוקפץ, אם אין, ניתן להשתמש באטריות ספגטי עבות.
  • אם ניתן, השתמשו בככף שמן שומשום להעשיר את הטעם.
  • אל תבשלו את אטריות הנודלס יתר על המידה, הן ממשיכות להתבשל גם בווק.
  • אל תוותרו על שלב השריית חזה העוף, זה השלב בו העוף תופס טעם נפלא.
  • השתמשו במחבת ווק גדולה ואיכותית, חממו את מחבת הווק היטב לפני התחלת הכנת המוקפץ.
  • הקפיצו את הירקות הקשים (גמבות וגזר) עד לריכוך חלקי.
  • אל תהססו לטעום את המוקפץ מידי פעם, רק כך תדעו אם יש או אין צורך לתקן טעמים.
  • אל תפחדו להוסיף ירקות למוקפץ, כל ירק שאתם אוהבים!
  • להכנת מוקפץ עם בקר השתמשו ברצועות בקר דקות והקפיצו עם סויה, צ'ילי, מלח ופלפל.

פינקתם את עצמכם בארוחת צהריים אסייתית? באתם בדיוק בזמן - הנה כמה רעיונות לארוחה האסייתית הבאה שלכם

  1. סלטים אסייתים מעניינים
  2. המדריך המלא לסושי ביתי
  3. מתכון לפאד תאי מקצועי כמו במסעדה
  4. חמוצים יפנים זריזים
  5. עוף ברוטב דבש וסויה

לאתי בן-שמעון יש מתכונים נוספים מוצלחים לא פחות >> גלו את חוברת המתכונים של אתי בן-שמעון

❤️‍🔥 אולי יעניין אותך...

15 דירוגים וחוות דעת

ויקי

אליפות יצא אש

איריס

יצא נהדר!!! אוהבת את האתר שלכם

הילה

הייי הכנתי אתת במתכון יצא פיצוץץץץ…משגע!!!
יצא בדיוק ככמו בתמונה והטעם סוף הדרך

ריקי

יצא מצוין טעים ומשביע . תודה רבה

לילך

יצא מעולה!!!! אחלה מתכון בעלי והילדים ממש התלהבו (כמובן שגם אני)

מיכל

יצא לי מעולה !!! פשוט טעים ! משביע !
ונותן רצון להכין לאחרים כדי לקצור מחמאות

ניקו

יצא לי פצצה

בת שבע קליין

יצא לי מהמממםם שבוע שעבר עשיתי פעם ראשונה והשבוע עוד הפעם רק בלי בשר כי יש בת צימחונית

שרה

הכנתי, הייתי סקפטית לגבי הרוטב אבל יצר משש טעים! תודה רבה!!

מאיה

האם ניתן לשים דבש במקום סילאן? וקמח במקום קנפלור?

ליאורה

הכנתי ויצא טעים מאוד!!!
תודה על המתכון.

מיכל

יצא מעולה, תבורכי

אניטה

יצא לי מוקפץ סיני פצצה…תודה

אליה

יצא מושלם!!!

יעל

יצא מדהים! טעים בטירוף

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן