מתכון לעוגת דבש בחושה והכי קלה להכנה
על ידי חני קונאשוילי עוגות
עוגת דבש עם אגוזים מעולה ומאוד קלה להכנה, רק מערבבים ומכניסים לתנור • מתכון פרווה.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
10 דקות
35 דקות
45 דקות
- תבנית עגולה קוטר 28
מצרכים למתכון
לעוגת דבש
3/4 כוס תה
כוס אגוזי מלך קצוצים
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס דבש
1 כף גדושה אבקת נס קפה (אפשר מגורען)
1 כפית גדושה קינמון
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח + 2 כפות
למי דבש:
5 כפות מים רותחים
2 כפות דבש
הוראות הכנה
ראשית מכינים 3/4 כוס תה ושמים בצד.
מערבבים בקערה: 4 ביצים שלמות עם סוכר, מוסיפים שמן ודבש. ממשיכים לערבב עד קבלת תערובת חלקה.
מוסיפים נס קפה, קינמון, קמח ואבקת אפיה .
לבסוף מוסיפים את כוס התה שהכנו מבעוד מועד.
משמנים תבנית, יוצקים את בלילת העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
אחרי 5 דקות אפיה מוציאים מעט את התבנית ומפזרים את האגוזים הקצוצים.
אופים 35-40 דקות, חשוב לא לייבש את העוגה.
בכוס קטנה מערבבים מים ודבש ליצירת מי דבש להרטבת העוגה.
אחרי שמוציאים את העוגה מפזרים בעזרת כף את מי הדבש.
המלצות ושדרוגים:
מומלץ מאוד להכניס את העוגה לשקית אטומה, מה שהופך אותה לעוד יותר רכה ועסיסית.
אם יש סבלנות לחכות, הניחו לה לכמה שעות, היא משתבחת עם הזמן.
עוגת דבש ותפוחים - הוסיפו לבלילה המוכנה 3 תפוחים ירוקים מסוג גרני סמית', חתוכים לקוביות קטנות.
עוגת דבש ללא סוכר - במקום 3/4 כוס סוכר, שימו כוס מלאה.
*כוס מדידה במתכון - 240 מ"ל.
בתאבון!