תפריט
אהבתם? שתפו את העמוד!

מדריכי בישול

מדור אפייה

מדור בריאות

מרק אפונה סמיך ומהיר • מתכון מנצח!

על ידי Linda's Home Made  , , , ,     

06/12/2016

5.0 11

מתכון למרק אפונה יבשה שמכינים בקלות. מרק סמיק, ירוק וטעים! עם גזר, בצל ועוד דברים בריאים. מתכון מנצח לימי החורף.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 5 דקות
  • 10 דקות

    1 שעה 55 דקות

    2 שעות 5 דקות

  • 8-10 סועדים

מצרכים למתכון

שקית אפונה יבשה (500 גרם)

בצל בינוני קצוץ קטן

גזר אחד גדול מגורד גס

כף מרק עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

ממלאים סיר גדול למרק במים עד גובה 3/4 מגובה הסיר, מוסיפים שמן ומביאים לרתיחה.

כשהמים רתחו, מכניסים לסיר אפונה, בצל, גזר ותבלינים ומכסים במכסה.

מבשלים את המרק על אש נמוכה למשך שעה וחצי, עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת ברובה. לא לשכוח לערבב את המרק מידי פעם.

מסירים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר ידני או במיקסר, זה הזמן גם לבדוק תיבול (מלח ופלפל) ולהוסיף במידת הצורך.

להגשת המרק מוסיפים כוסברה טרייה, מכסים ומחממים עוד כ-10 דקות.

אני אוהבת מרק סמיך, אבל אם רוצים אותו פחות סמיך פשוט מוסיפים מים רותחים ומחזירים את המרק לאש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד למרקם הרצוי.

כדאי לדעת: המתכון מעולה למתקבל מרק אפונה חם, ריחני, סמיך וקרמי... שימו לב, מהכמות הזאת יוצא מרק שמספיק לפחות ל 8-10 נפשות 🙂 אני בדרך כלל מקפיאה חצי מכמות המרק המוכן, אתם יכולים פשוט להכין מחצי שקית אפונה וכמובן פחות מים ולקבל סיר מרק יותר קטן.

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

11 דירוגים וחוות דעת

אילנה

18/01/2017

אני מוסיפה שורש סלרי ובסוף הבישול חופן אפונה קפואה. מעדיפה למעוך במקום לטחון

לירי

11/01/2017

היי 🙂 מתכון נהדר. המרק נראה נפלא. תודה. אפשר בבקשה לקבל מתכון להכנת קרוטוני הלחם שהוספת מעל המרק?

איריס אלימלך

10/01/2017

מרק אפונה שלי,בצל מטוגן בבסיס,חובה שיני שום טריות ולהגיש עם עיגולי קבנוס שהוקפצו בנפרד..ארוחה אליפות 🙂 חורף חם ונעים לכולם

חוי

10/01/2017

פעם ראשונה שאני מכינה……..
אפשר להחליף את האפונה היבשה באפונה של סנפורסט?

דליה קן-דרור

05/01/2017

נסו לטגן בצל ושום, הוסיפו את האפונה היבשה, מלח, פלפל,כמון, הוסיפו מים ובשלו. אני מבשלת בסיר לחץ. בסוף לטחון.

לינדה

27/12/2016

רחלי לא משרים את האפונה לפני, רחלי אי אפשר להחליף אפונה יבשה באפונה קפואה של סנפרוסט

ליהי

27/12/2016

לקבלת מרק סמיך מבלי לטחון כדאי להשרות את האפונה במים למשך לילה במקרר
אפונה מושרית תתרכך במרק ותיתן לו מרקם נפלא
בלי קשר המרק הזה נהדר

אסי

13/12/2016

מתכון להכנת מרק אפונה סמיך מבית אמי
לוקחים אפונה יבשה ומשרים אותה לילה שלם – ככה האפונה מתפרקת בזמן בישול המרק ואין צורך לטחון
לאחר השריית האפונה מחממים מים בסיר ולו מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה
לאחר מכן מוסיפים לסיר קוביות ירקות שאוהבים
ואז הסוד הגדול אצל אמי היא מוסיפה לסיר צרור גדול של שמיר למשך חצי שעה ואז מוציאה
יוצא מרק אפונה עשיר בטעמים ובניחוח רומני אמיתי
ממליץ לנסות

רחלי

13/12/2016

משרים את האפונה לפני?

דנה

09/12/2016

האם ניתן להחליף את האפונה באפונה עדינה של סנפורסט

דניאל

07/12/2016

מתכון מעולה המרק יצא סמיך ועשיר בקלי קלות.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

שמירה ושיתוף