קיש בטטה • מתכון קל וטעים

על ידי FoodisGood  

מתכון בטוח לקיש בטטה חלבי ומהיר. מעולה לאירוח בשבועות או סתם כך לשבת בבוקר. ניתן להכין קיש בטטה וגבינות עם פטריות או בצל.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית קיש 24/26

מצרכים למתכון

חבילת בצק פריך מוכן

להכנת בצק קיש ביתי:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה / מחמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1 חלמון

2-3 כפות מים קרים

למלית בטטה וגבינות:

2 בטטות

1 בצל

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

150 גרם בולגרית מגורדת / גבינת פטה עיזים מפוררת

1 שמנת מתוקה

2 ביצים טרופות

תבלינים: אבקת מרק עוף, פלפל לבן, אגוז מוסקט.

הוראות הכנה

הכנת בצק הקיש

מעבדים בפולסים קצרים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון ו 2-3 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.

דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה, מוציאים ואופים כ-15 דק׳ עד שהבצק מזהיב קלות, מוציאים ומצננים.

להכנת מלית בטטה וגבינות

קולפים ופורסים את הבטטה לעיגולים, מבשלים מספר דקות במים רותחים.

חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים עד הזהבה.

מפזרים את הבטטות והבצל על בצק הקיש.

בקערה נפרדת מערבבים את יתר חומרי המלית ויוצקים מעל לבטטות והבצל.

אופים כ-40 בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מצננים היטב לפני שפורסים.

שדרוגים לקיש בטטה:
* להכנת קיש בטטה מהיר: ניתן להמיר את הבצק הפריך בחבילת בצק עלים או פילו שאותם אין צורך לאפות לפני המלית.
* להכנת קיש בטטה ופטריות: יש להוסיף פטריות שמפיניון פרוסות ולטגן יחד עם הבצל.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

18/06/2017

היי גילי,
בהחלט ניתן להכין קיש תפוח אדמה במקום קיש בטטה, בהצלחה 🙂

גילי

24/05/2017

היי…
אני רוצה להכין אבל אני לא אוכלת בטטות
האם ניתן להחיליף את הבטטה בתפו”א?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood