תפריט


כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אפייה ומתוקים

אוספי מתכונים

מרק בטטה • מתכון בטוח ב-10 דקות עבודה

על ידי FoodisGood  , , ,

23/04/2017

0.0

מתכון למרק בטטה פשוט עם דלעת וגזר. ניתן להכין מרק בטטה מוקרם עם שמנת ועוד.. מושלם לארוחת ערב בריאה לילדים ולכל המשפחה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

  • סיר מרק בינוני

מצרכים למתכון

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

4 בטטות גדולות (או 3 בטטות + 5 קוביות דלעת)

2 גזרים גדולים

כרישה (החלק הלבן) / קישוא חתוך

כפית פפריקה

1/4 כפית כורכום

מלח, פלפל

הוראות הכנה

נקלוף את הירקות ונחתוך לקוביות גדולות

נטגן בסיר את הבצל והשום עד להזהבה קלה, נוסיף את יתר הירקות ונטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.

נוסיף מים רותחים כך שיכסו את הירקות ועוד 2-3 ס״מ, נביא לרתיחה, נוריד לחום בינוני ונכסה ל-20-30 דקות עד שהירקות מתרככים.

נטחן במעבד מזון (או בבלנדר ידני) ונחזיר לסיר לעוד כמה דקות בישול על אש נמוכה.

* למרק בטטה חלבי: נוסיף חצי כוס שמנת לבישול, לאחר הטחינה ונביא לרתיחה.
* למרק בטטה סמיך יותר: נוסיף תפוח אדמה מגורד כבר בשלב בישול הירקות.
* למרק בטטה מוקרם: נמזוג את המרק המוכן לקערית עמידה, מפזר גבינה קשה מגורדת ונכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, למספר דקות עד שהגבינה נמסה.
* ניתן להמיר בטטה אחת ב-5 קוביות גדולות של דלעת/דלורית
* ניתן להוסיף חופן עדשים כתומות בשלב בישול הירקות

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood