עוגת מייפל בחושה ב-10 דקות עבודה!

על ידי Mazal Gershon  

מתכון מנצח שאני מכינה כבר שנים לעוגת מייפל רכה עם יוגורט ואגוזים, עוגה קלה, פשוטה, אוורירית וממכרת שמכינים בקערה אחת, בקלות ובמהירות! ניתן להכין עוגה חלבית / פרווה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 10 דקות

    25 דקות

    35 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

3 ביצים

1 ורבע כוסות סוכר

חצי כוס שמן

1 גביע יוגורט טבעי 200 גרם / קצפת צמחית לעוגה פרווה

3 חפיסות סוכר וניל

1 ורבע כוסות קמח תופח

כוס אגוזים קצוצים גס

סירופ מייפל

הוראות הכנה

לערבב את כל החומרים לפי הסדר הכתוב פרט לאגוזים ולסירופ.

לשמן תבנית מלבנית או עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק.

לשטח את התערובת בתבנית ומעל לפזר את האגוזים.

לאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה, בערך 40 דקות.

כשמוציאים את העוגה מהתנור לחורר מעט עם קיסם או שיפוד ולשפוך מעל כל פני העוגה את הסירופ מייפל.

לצנן היטב, בינתיים העוגה סופגת את הסירופ ויוצאת עוגה מדהימה.

בהצלחה ממני מזל גרשון.

תמונה: אתי בן-שמעון


אל תפספסו את העוגות המעולות של מזל גרשון, תאמינו לנו, אתם לא תצטערו

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

28 דירוגים וחוות דעת

שם *מתלמדת 🙂

03/10/2017

שלום רב,

הכנתי את העוגה עכשיו בשתי תבניות אינגליש ( אפילו באינגליש שקטנות יותר מהגודל הרגיל) והבלילה יצאה ממש נמוכה …

זה נראה כאילו זה מתאים לתבנית רגילה אחת של אינגליש .

מדוע?
האם לעוד מישהו יצא ככה?

קרן

28/08/2017

יצאה מצוין נגמרה באותו הרגע. תודה רבה!

שולמית

17/08/2017

היי רציתי לדעת מתי לשים את המייפל אחרי שהיא יוצאת מאפיה ישר ? וכמה לשים

יפעת לוי רווח

08/07/2017

עוגה טעימה ממליצה בחום

לנה

02/06/2017

מתפעלת מהסבלנות של מי שעונה ב- FOODISGOOD

לילה

13/01/2017

עוגה נהדרת מתכון מצוין עם שמנת בלי שמנת עם סוכר בלי סוכר תודה על מתכון נהדר אעשה בדיוק לפי הכתוב

אופה קבועה

11/12/2016

אני גם מכינה כמוך אבל עם שמנת חמוצה במקום יוגורט
מה שכן לא מבינה למה את שמה כל כך הרבה סוכר? אני חושבת שמספיק שקית אחת כי סירופ מייפל זה דבר מאוד מתוק

הדס

11/12/2016

מכינה אותו מתכון של עוגת מייפל, אבל במקום יוגורט אני מוסיפה כוס מיץ תפוזים ומכינה עוגה פרווה. היא יוצאת מעולה! אני שמה המון סירופ מייפל בסוף, כשהעוגה חמה מחוררת עם סכין ושופכת המון מייפל. וגם אני גם מקציפה את כל המצרכים במערבל במקום לערבב ביד, חוסך עבודה, ועוגה ממש מהירה וטובה אני ממליצה עליה!

סווטה

11/12/2016

עוגת מיפל אהובה עליי מאוד במיוחד שהיא ממש קלה להכנה ומהירה
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך מזל את אלופה

יעל

16/09/2016

טעים ברמות!!! אחת העוגות הטעימות שהכנתי ואכלתי… מה שכןמהורדתי חצי כוס סוכר וזה ממש מספיק

foodisgood

07/09/2016

היי גיתית,
להכנת עוגת מייפל תפוזים ניתן להמיר את היוגורט ב-200 מ”ל מיץ תפוזים סחוט טרי.

foodisgood

07/09/2016

היי “שאלונת”,
כן, להכנת עוגה פרווה ניתן להשתמש בריץ’.

ליאורה

07/09/2016

במקום האגוזים שמתי פיסטוקים כולם התלהבו בהחלט הולכת לנסות עם כל מיני שדרוגים נוספים 🙂

גיתית

07/09/2016

איך מכינים עוגת מייפל תפוזים? בעבר טעמתי אצל חברה היה מדהים ועוד היא אמרה שהעוגה פרווה
אשמח להכוונה, תודה

שאלונת

07/09/2016

היי אני רוצה להכין את העוגה פרווה
יש לי שמנת צמחית ולא קצפת צמחית (כתוב על זה ריץ’)
יעבוד?

גיטה

07/09/2016

טוב אזז לא ידעתי כמה מייפל בדיוק לשים בעוגה יכול להיות שהשתגעתי קצת אבל שמתי בערך רבע כוס מייפל 🙂 כמו שכתוב במתכון חוררתי את העוגה לפני ששפכתי את המייפל וזה מעולה! בפעם הבאה אנסה על עוגת שוקולד את הטריק

יעל

26/08/2016

וואו, עוגת המייפל הכי טעימה שהכנתי וטעמתי. שמתי 2/3 כוס סוכר במקום כוס ורבע וזה ממש מספיק מתוק לטעמי. מתכון מומלץ ביותר! אימצתי 🙂

מעיין

21/07/2016

טעיםםםםם
הכנתי את העוגה פעמיים השבוע. זללנו! 🙂

foodisgood

23/06/2016

היי אביבית
ניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה באותו המשקל.
אם את מתכוונת להחלפה לשם הכנת עוגה פרווה, לא נסיתי אבל שמנת צמחית אמורה לעשות את אותה העבודה.
אשמח אם תעדכני 🙂

אביבית דניאל

23/06/2016

היי
מה אפשר במקום היוגורט?

רויטל

19/06/2016

יש מצב להוריד מכמות הסוכר?

אפרת כהן

28/05/2016

הכנתי את העוגה כי היא הייתה נראית מהירה ופשוטה, והתוצאה הייתה מפתיעה: עוגה טעימה להפליא, מרקם נדיר ויופי מיוחד!
והכל בשבע דקות עבודה. ממליצה מכל הלב!

ג’י

01/03/2016

ואו עוגה מצויינת

foodisgood

09/01/2016

היי ירדן,
במקום סוכר וניל ניתן לשים כפית תמצית וניל (אפשר גם לוותר עליו לגמרי).
כמות הסירופ מייפל תלויה בטעם האישי, מומלץ לשים שכבה אחידה לא עבה מידי.

ירדן

09/01/2016

היי אני רוצה להכין את העוגה אבל אין לי סוכר וניל, מה אפשר לשים במקום? וכמה סירופ מיפל מפזרים מעל ?
תודה !

foodisgood

23/10/2015

היי ליבנת, המתכון לעוגה מתבסס על יוגורט וזה מה שנותן לה את הרכות.
מוזמנת לנסות מתכון דומה: עוגת אגוזים ומייפל פרווה.

ליבנת

23/10/2015

נראה מהמם!
האם יש אפשרות להכין פרווה?!

סמדר

04/10/2015

הכנתי. יצא מעולה. תודה על המתכון.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood