תפריט

מתכונים עם עדשים

שחורות, ירוקות או כתומות, עדשים הן קטניות בריאות במיוחד. הן עשירות בברזל ודלות בשומן. העדשים ניתנות לשילוב במרקים, סלטים, לביבות, אורז ועוד..

3 טיפים לבישול עדשים מושלמות

עדשים: הן בריאות וקלות להכנה וקשה מאוד לפשל בהכנתן. הן משמשות לארוחת צהריים מהירה וטעימה ומשתלבות נהדר גם כלביבות בארוחת הערב. הנה כמה טיפים חשובים לבישול עדשים.

1. בשלו את העדשים בשפע של מים.

עדשים אינן אורז והן לא צריכות לספוג כל טיפת מים בסיר. הן יותר כמו פסטה, יש לבשלן היטב בשפע של מים רותחים, להנמיך את החום ולבשל כ- 25 דקות. לאחר מכן, יש לסנן את העדשים מנוזלים. קצרו את זמן הבישול כדי לקבל עדשים קשות יותר שמתאימות לסלט או האריכו את זמן הבישול כדי לקבל עדשים רכות כתוספת למרק.

2. תוספות, טעמים, תבלינים.

העדשים הן חומר גלם מושלם לתוספות ותבלינים, הן אוהבות תיבול ממגוון סוגים וטעמים. אל תחמיצו את ההזדמנות לתת לעדשים שלכם טוויסט אישי. הוסיפו בצל או שום למי הבישול. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים והכי חשוב – לא לשכוח להמליח את העדשים לאחר בישולן.

3. אל תערבבו עדשים ישנות עם חדשות.

לעדשים ישנות ייקח יותר זמן להתבשל מאשר עדשים חדשות, זאת כיוון שהן איבדו חלק מהלחות שלהן עם הזמן. לעולם אל תבשלו עדשים ישנות וחדשות באותו הסיר.

מרקים עם עדשים

מרק עדשים כתומות • מתכון קל ומהיר

בלי השרייה ובלי בלגאן - מתכון למרק עדשים כתומות קל וטעים שיחמם אתכם ביום קר.

על ידי אילנית בניזרי

מתכון למרק עדשים ירוקות מושלם לימים קרים

כשקר וגשום בחוץ, מרק עדשים ירוקות יכול לחמם את הגוף והנשמה. מרק משביע ומזין מלא בירקות וויטמינים והכי חשוב - טעים במיוחד.

על ידי Sagit Malki

מרק עדשים שחורות ופסטה איטלקי

מרק עדשים קצת אחרת: מתכון מעולה למרק עדשים שחורות בסגנון איטלקי המבושל עם פסטה. מרק מנחם וטעים, מומלץ מאוד לימי החורף הקרים.

על ידי FoodisGood

מתכוני קציצות / לביבות עדשים

קציצות עדשים כתומות וירקות אפויות בתנור

קציצות עדשים וירקות בריאות, קלות להכנה, טעימות טעימות שמתאימות לילדים ולמבוגרים. מושלמות לארוחת ערב בריאה לצד יוגורט. הלביבות משלבות מגוון ירקות, ירק ותבלינים.

על ידי Sagit Malki

קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים

מתכון שמתאים לסכרתיים שבינינו, מבית מטבחה של פירגה הנהדרת :)

על ידי איילה

לביבות עדשים כתומות ובטטה אפויות

לביבות אפויות, צמחוניות וטעימות במיוחד המשלבות עדשים כתומות, בטטות, שיבולת שועל וכל טוב. גם אוכל בריא יכול להיות טעים וצבעוני ואפילו מגרה. הגישו לצד סלט ירוק ויש לכם ארוחת ערב בריאה ונהדרת.

על ידי כרמית מ. דהאן

תבשילים עם עדשים

קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועדשים

אחת המנות הטעימות והיפות שיש - מתכון לקישואים עגולים ממולאים בתערובת בורגול, עדשים חומות, חמוציות וכל טוב. מנה יפה, טעימה ואפילו טבעונית.

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון

קיצ’רי – אורז עם עדשים אדומות

זר פרחים אביבי , יפהפה , ריחני וטעים. מתכון לקיצ'רי - אורז עם עדשים אדומות / כתומות מהמטבח העירקי. תוספת משביעה מאוד לכל ארוחה. מתכון לא מסובך ומאוד פשוט להכנה, מוגש לכולם באהבה..

על ידי ליאת קאדר

מג’דרה – אורז עם עדשים ירוקות

כסטודנטית אני חיה על אורז, בגלל זה אני אוהבת לגוון ולשחק איתו קצת. אורז מג'דרה תמיד מכניס לי קצת פלפל לצלחת והוא יותר משביע גם. מתכון פשוט פשוט לאורז מג'דרה עדשים ירוקות.

על ידי Noa b

עוד מתכונים עם עדשים

סלט בורגול ועדשים חומות

מתכון קל במיוחד לסלט בורגול עשיר עם עדשים חומות ובצל מטוגן. סלט שניתן לאכול גם קר וגם חם, מעולה כתוספת לצד מנה עיקרית בשרית או כמנה ראשונה מיוחדת. סלט עדשים חומות ובורגול שמתאים לכל יום בשבוע.

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון

סלט עדשים וירקות קר

מתכון פשוט לסלט עדשים וירקות עשיר בטעמים וקל להכנה. סלט צבעוני וטעים שמשדרג כל ארוחה.

על ידי סמי כהן

חביתה טבעונית מקמח עדשים וחומוס

מתכון לחביתה טבעונית מוצלחת במיוחד מקמח עדשים וחומוס, עם תוספת בצל וקישוא לבריאות והמון תבלינים לטעם - טעיים!

על ידי מיכל מבשלת טבעוני

FoodisGood