FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

הכל על קישואים + מתכונים טעימים

[vc_row a_image_on="0" a_image_size="cover" a_image_repeat="1" a_image_fix="0" a_image_blur="0" a_video_on="0" a_video_loop="1" a_video_muted="1" a_video_speed="100" a_overlay_on="0" a_overlay_opacity="80" a_parallax_on="0" a_parallax_content="0" a_parallax_x="100" a_sep_on="0" a_sep_top_h="20" a_sep_bottom_h="20" a_full_height_on="0" a_vertical_middle="0" a_excluded_height="0" offset_left="0" offset_right="0" margin_top="0" margin_bottom="0"][vc_column width="1/3"][vc_single_image image="5445" border_color="grey" img_link_target="_self" img_size="full"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

קצת על קישואים: הקישוא והזוקיני ממשפחת הדלועיים וגדלים במקשה. הקישוא גדל בשיח ולו תכולת נוזלים גבוהה, תוכנו בשרני במרקם עדין. הוא מתאים מאוד לשומרי משקל ואורח חיים בריא הודות לתכונותיו הבריאותיות וערכו הקלורי הנמוך.

שיטות בישול והגשה: הקישואים ניתנים לאידוי, בישול (ברוטב או כמרק), טיגון / הקפצה (בנודלס, סלטים חמים, שניצל קישוא), אפייה (כפשידה, לביבות, פריטטה) ואף לאכילה כשהם טריים (כסלט טרי, מקלות לנשנוש).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row a_image_on="0" a_image_size="cover" a_image_repeat="1" a_image_fix="0" a_image_blur="0" a_video_on="0" a_video_loop="1" a_video_muted="1" a_video_speed="100" a_overlay_on="0" a_overlay_opacity="80" a_parallax_on="0" a_parallax_content="0" a_parallax_x="100" a_sep_on="0" a_sep_top_h="20" a_sep_bottom_h="20" a_full_height_on="0" a_vertical_middle="0" a_excluded_height="0" offset_left="0" offset_right="0" margin_top="0" margin_bottom="0"][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]

ערכים תזונתיים: קישואים טריים נחשבים לירק בריא במיוחד, הקישוא מכיל 17 קלוריות בלבד ל-100 גרם. הוא אינו מכיל שומנים רוויים או כולסטרול והוא מספק לגוף מגוון וטימינים חשובים. ב-100 גרם קישוא טרי: 24 מיליגרם חומצה פולית, כ-200 יחידות בינלאומיות ויטמין A. 17.9 מ"ג ויטמין C, כ- TE180 אנטי אוקסידנים.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]

סוגי קישואים: לקישואים 4 סוגים פופולריים:
1. קישוא עגול: בשרני, כבד, עם קליפה חזקה.
2. זוקיני ירוק: קליפה ירוקה בצבע חזק שנשמר גם במהלך הבישול.
3. קישוא מזרח תיכוני: הקישוא הנפוץ, מוארך ומעט עבה בצבע ירוק בהיר.
4. קישוא מפוספס, קליפתו ירוקה עם פסים לאורכה, הקישוא המפוספס מתקתק.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row a_image_on="0" a_image_size="cover" a_image_repeat="1" a_image_fix="0" a_video_on="0" a_video_loop="1" a_video_muted="1" a_video_speed="100" a_overlay_on="0" a_overlay_opacity="80" a_parallax_on="0" a_parallax_content="0" a_parallax_x="100" a_sep_on="0" a_sep_top_h="20" a_sep_bottom_h="20" a_full_height_on="0" a_vertical_middle="0" css=".vc_custom_1440351938397{margin-bottom: -5px !important;}"][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]

איך לאחסן קישואים: הקישואים נשמרים טריים במקרר למשך 3-4 ימים. אחסנו את הקישואים בשקית ניילון קשורה ובמגירת הירקות, כך תוודאו שטריותם וערכיהים התזונתיים יישמרו לאורך זמן.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]

איך לבחור קישוא: שיא עונת הקישואים הוא בסוף האביב ולאורך כל הקיץ, אך הם זמינים בירקניות ובמרכולים במשך כל השנה. לבחירת קישוא מוצלח וודאו כי הוא לא גדול מידי, אינו מקומט בקצוות ולא רך מידי. קישוא מוצלח הוא קישוא בינוני עם קליפה חלקה ועם מרקם נוקשה מעט.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

מתכונים קלים עם קישואים

ספגטי קישואים מתובלים

תוספת טבעונית, טעימה ובריאה שכל אחד יכול להכין - "ספגטי" קישואים מתובלים, מושלם לארוחת צהריים.

על ידי הבישול הטבעוני של נתי - סדנאות וקייטרינג

פריטטה קישואים, עגבניות שרי ובולגרית

פריטטה קלה להכנה, מושלמת לארוחת בוקר שבת. הפריטטה אפויה בתנור ומשלבת קישוא, עגבניות שרי וגבינה בולגרית - שילוב מנצח!

על ידי meravyonae

תבשיל קינואה וירקות על המחבת

את התבשיל המזין הבא כל אחד יכול להכין, תבשיל קינואה צבעוני עם שלל ירקות, פטריות ותבלינים שמכינים בקלות על המחבת. תוספת משביעה ובריאה לכל ארוחה.

על ידי מיכל מבשלת טבעוני

פשטידות קישואים

פשטידת קישואים וגבינה בקלי קלות

מתכון לפשטידת קישואים חלבית עם גבינת פרמז'ן. פשטידה מוצלחת במיוחד לארוחת ערב חלבית, לאירוח חלבי ועוד..

על ידי המתכונים של ריקי גבאי

פשטידת ברוקולי וקישואים פרווה

מתכון פשוט לפשטידה פרווה מנצחת. פשטידה המשלבת קישואים וברוקולי ולמי שמעוניין גם פטריות. ההכנה קלה והתוצאה נהדרת.

על ידי אילנית בניזרי

מיני פשטידות כרובית וקישואים

מתכון קל וטעים לפשטידות כרובית, קישוא ובצל ירוק אישיות ובריאות. ניתן להשתמש בכל גבינה 5% לאפיית הפשטידות או לוותר על הגבינה לפשטידות פרווה. נתן להכין גם כפשטידה גדולה. מומלץ לאירוח ולשומרי משקל.

על ידי כרמית מ. דהאן

תבשילים עם קישואים

קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועדשים

אחת המנות הטעימות והיפות שיש - מתכון לקישואים עגולים ממולאים בתערובת בורגול, עדשים חומות, חמוציות וכל טוב. מנה יפה, טעימה ואפילו טבעונית.

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון

קציצות עוף עם פלפל וקישוא ברוטב פיקנטי

מתכון לקציצות עוף עם פלפל אדום וקישואים -ברוטב פיקנטי ומעט חמצמץ
הילדים והמבוגרים מחסלים את זה כאחד..
*רצוי להגיש בתוספת אורז לבן

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)

קציצות בשר ברוטב עגבניות וקישואים

מתכון בטוח לקציצות בשר ברוטב עגבניות וקישואים. אוכל ביתי מעולה שמומלץ להגיש לצד אורז לבן.

על ידי אילנית בניזרי

סלטים עם קישואים

קישואים מבושלים ברוטב

מתכון לתבשיל של קישואים מבושלים עם תבלינים שמתאים לארוחה בריאה וגם כתוספת לבשר בארוחת השבת. בדרך כלל מגישה אותו בין סלטי השבת. ממש קל להכנה.

על ידי Gisele

סלט קישוא וקולורבי קר

סלט קייצי, טעים ובריא שמשמש כתוספת, מנה ראשונה או כנשנוש בריא. מתאים לטבעוניים, צמחוניים ולשומרים על המשקל.

על ידי הבישול הטבעוני של נתי - סדנאות וקייטרינג

מתכון לסלט קישואים מבושלים

מתכון לסלט קישואים מבושל פשוט, קל ומוצלח. סלט הקישואים שסבא שלי אהב. מומלץ להגיש פושר לצד לחם טרי. בתאבון..

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

קציצות ולביבות

קציצות ירק וירקות מתקתקות

שינוי קל למתכון של קציצות ירק ותוספת של כרובית ובטטה מתוקה נותן טוויסט מעניין וטעים במיוחד לקציצות הירק הרגילות.

על ידי כרמית מ. דהאן

לביבות זוקיני וגבינת פרמז'ן

לביבות זוקיני עם קישואים וגבינת פרמז'ן קלות להכנה, בריאות וטעימות טעימות לארוחת ערב לילדים ולכל המשפחה. הלביבות ניתנות לטיגון במעט שמן זית או במחבת טפלון ללא שמן.

על ידי בת-חן סטודיו לבישול ואפיה

קציצות טונה וקישוא מטוגנות

כשאין הרבה זמן וכשרוצים להכין לילדים קציצות טעימות אך פשוטות כדאי מאוד להכין את בציצות הטונה הללו. קציצות משימורי טונה וקישואים נהדרות, קלות וטעימות.

על ידי כרמית מ. דהאן

קישואים / זוקיני בתנור

רטטוי ירקות: תבשיל מהמטבח הצרפתי

מתכון מעולה לרטטוי ירקות - תבשיל חורפי קלאסי מהמטבח הצרפתי. מקורו בחבל פרובאנס הצרפתי.עכשיו גם במטבח שלנו.

על ידי Nino - מטבח אומנותי

מתכון לשיפודי אנטיפסטי מושלמים לאירוח

האנטיפסטי הצמחוני הוא מושלם לאירוח מכל סוג. בין אם מדובר באירוח חלבי, בשרי ואפילו טבעוני. כך תכינו שיפודי אנטיפסטי מושקעים, מרשימים ובעיקר טעימים.

על ידי בת-חן סטודיו לבישול ואפיה

אנטיפסטי – חגיגת ירקות אפויים בתנור

מתכון קל שדורש מעט סבלנות. אנטיפסטי הוא בעצם שמה של מנת ירקות אפויים בתנור שמשמשים כתוספות נהדרת לכל ארוחה, גם כמנה ראשונה לארוחות מושקעות. ממליץ על המתכון הזה למי שמארח באופן קבוע או פשוט אוהב כמוני אנטיפסטי איכותי.

על ידי saar

דילוג לתוכן