FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת שכבות שוקולד עם שמנת ותותים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
כמה כיף לחזור ולהכין את העוגה הנוסטלגית הזאת – עוגת שכבות שוקולד עם שמנת וג'לי תותים שכולנו מכירים מהילדות.

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לעוגת הספוג:

  • 6 ביצים גדולות מופרדות, בטמפרטורת החדר
  • 6 כפות סוכר
  • 4 כפות קמח לבן
  • 2 כפות קקאו
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס נס קפה חזק להרטבת העוגה

לשכבת השמנת:

  • 2 גביעי שמנת מתוקה 38%
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף ג'לטין
  • 150 מ"ל מים חמים
  • 150 מ"ל חלב

לשכבת תותים בג'לי:

  • 500 גרם תותים שטופים וחתוכים
  • 2 חבילות ג'לי תות
  • מים להכנת הג'לי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בגודל 25*32 בנייר אפייה.
  2. מקציפים חלבונים עם מעט מלח לקצף נוקשה. מוסיפים סוכר ואת חלמוני ביצה אחת אחרי השנייה.
  3. מנפים קמח וקקאו לתוך הקערה ומערבבים בעדינות עם מרית.
  4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ – 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מצננים מעט את העוגה ושופכים עליה נס קפה, כך שתהיה רכה ועסיסית.
  6. מערבבים בקערה ג'לטין עם מים חמים (לא רותחים!), עד שאין שאין גושים. מוסיפים חלב קר, מערבבים ומניחים בצד להתקרר.
  7. מקציפים שמנת עם סוכר. לקצפת יציבה.תוך כדי הקצפה שופכים פנימה לאט את הג'לטין עם חלב ומערבבים עד לאיחוד.
  8. מרכיבים את המנה: שופכים על העוגה שכבה אחידה של קצפת ומסדרים מעל תותים חתוכים.
  9. מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל האריזה ומקררים מעט. כשתערובת עדין חמימה שופכים אותה על שכבת התותים ומפזרים באופן שווה על כל העוגה.
  10. מכניסים למקרר לשעה – שעתיים לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד עוגות שכבות מעלפות:

עוד מתכונים נוסטלגיים אהובים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email