FoodisGood

כרובית שלמה בתנור • מתכון פשוט שיגנוב את ההצגה

מתכון לכרובית בתנור שמכינים כל-כל בקלות, כרובית בתנור שתגנוב את ההצגה מכל תוספת אחרת שתניחו על השולחן, לא תאמינו אבל הכרובית הזאת מצריכה 4 מרכיבים בסיסיים בלבד! מוכנים? שוטפים – מבשלים – מתבלים – אופים

זמן עבודה: 10 דקות | כרובית שלמה

מצרכים:

  • ראש כרובית גדול, לבן ויפה, ללא העלים
  • 3 כפות שמן
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום גבוה – 220 מעלות.
  2. שוטפים היטב את הכרובית תחת מי ברז ומכניסים לתוך סיר גדול, מכסים במים רותחים ומוסיפים כפית מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים את הכרובית כ-15 דקות, עד היא רכה.
  3. מעבירים את הכרובית המבושלת למגבת מטבח שפרוסה על השיש ומנגבים שאריות נוזלים בעדינות בעזרת נייר סופג.
  4. מניחים את הכרובית במרכז תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומזלפים בעדינות שמן, אפשר גם למרוח עם מברשת.
  5. מפזרים מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם ומכניסים למרכז התנור החם. אופים את הכרובית בתנור עד שהיא מקבלת גוון זהוב מכל הצדדים.
  6. את הכרובית מגישים חמה לשולחן, להגשה פורסים בעזרת סכין חדה או שמפרידים את הפרחים בעדינות בעזרת כף.

עוד מתכוני כרובית בתנור שאנחנו אוהבים:

כרובית בתנור עם תבלינים

אמנם המתכון לכרובית בתנור הוא מושלם כמו שהוא – עם שמן, מלח ופלפל והכרובית באמת לא צריכה עוד שום תבלון אחר, למי שכן מעוניין להוסיף תבלינים – לפניכם רשימה של תבלינים שיכולים להוסיף טעם:

  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה או חריפה לטעם פיקנטי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית תבלין שווארמה
  • 1/4 כוס חמאה מומסת + 2 כפות שמן יתנו לכרובית מרקם נימוח יותר.
  • 2 כפות ממרח אריסה חריפה
ניתן לשלב בין התבלינים השונים אבל לא מומלץ להעמיס על הכרובית.

עם מה כדאי להגיש כרובית בתנור?

כדי להפוך את הכרובית לחוויה אמיתית, הנה כמה הצעות הגשה מעניינות שתוכלו להניח את הכרובית מעליהן:

ציפויים ורטבים אפשריים לכרובית בתנור

הכרובית יוצאת רכה וטעימה במיוחד, היא מתאימה מאוד להגשה עם רטבים שונים, הנה כמה רעיונות מעולים:

  1. ברגע שהכרובית יוצאת מהתנור פזרו עליה גבינת פרמז'ן מגוררת, הגבינה תימס ותהפוך לציפוי נפלא לכרובית האפויה.
  2. הגישו את הכרובית לצד אחד או יותר מהרטבים הבאים:
    רוטב אלף האיים
    רוטב ויניגרט
    רוטב שום ביתי
  3. לאוהבי עשבי תיבול – ניתן לפזר על הכרובית חופן עשבי תיבול טריים שאוהבים, זה ייתן מראה וניחוח רענן למנה.
שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.