כמה כיף לחזור ולהכין את העוגה הנוסטלגית הזאת – עוגת שכבות שוקולד עם שמנת וג'לי תותים שכולנו מכירים מהילדות.
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
לעוגת הספוג:
- 6 ביצים גדולות מופרדות, בטמפרטורת החדר
- 6 כפות סוכר
- 4 כפות קמח לבן
- 2 כפות קקאו
- קורט מלח
- 1/2 כוס נס קפה חזק להרטבת העוגה
לשכבת השמנת:
- 2 גביעי שמנת מתוקה 38%
- 4 כפות סוכר
- 1 כף ג'לטין
- 150 מ"ל מים חמים
- 150 מ"ל חלב
לשכבת תותים בג'לי:
- 500 גרם תותים שטופים וחתוכים
- 2 חבילות ג'לי תות
- מים להכנת הג'לי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בגודל 25*32 בנייר אפייה.
- מקציפים חלבונים עם מעט מלח לקצף נוקשה. מוסיפים סוכר ואת חלמוני ביצה אחת אחרי השנייה.
- מנפים קמח וקקאו לתוך הקערה ומערבבים בעדינות עם מרית.
- מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ – 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים מעט את העוגה ושופכים עליה נס קפה, כך שתהיה רכה ועסיסית.
- מערבבים בקערה ג'לטין עם מים חמים (לא רותחים!), עד שאין שאין גושים. מוסיפים חלב קר, מערבבים ומניחים בצד להתקרר.
- מקציפים שמנת עם סוכר. לקצפת יציבה.תוך כדי הקצפה שופכים פנימה לאט את הג'לטין עם חלב ומערבבים עד לאיחוד.
- מרכיבים את המנה: שופכים על העוגה שכבה אחידה של קצפת ומסדרים מעל תותים חתוכים.
- מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל האריזה ומקררים מעט. כשתערובת עדין חמימה שופכים אותה על שכבת התותים ומפזרים באופן שווה על כל העוגה.
- מכניסים למקרר לשעה – שעתיים לפני ההגשה.
בתאבון!