FoodisGood

אנטיפסטי בסיר טיגון ללא שמן • ירקות קלויים נהדרים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
המתכון הזה לירקות קלויים באייר פרייר הולך להיות המתכון המועדף עליכם! זו דרך נהדרת להוסיף ירקות מבושלים לכל ארוחה במינימום מאמץ. מאוד מהיר וקל להכנה והכי חשוב – הירקות יוצאים מתובלים נהדר, פריכים ומושלמים!

זמן עבודה: 15 דקות

מצרכים:

  • פלפל אדום גדול – חתוך לרצועות
  • 2 קישואים קטנים – שטופים היטב וחתוכים לפרוסות
  • חציל ארוך וצר – חתוך לפרוסות דקות
  • חופן עגבניות שרי שלמות
  • 5 שיני שום גדולות – קלופות ומחוצות מעט עם סכין
  • שמן זית
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית אבקת מרק בצל
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. כדי לצלות ירקות באייר פריי תחילה מחממים את המכשיר ל-200 מעלות.
  2. בזמן שהמכשיר מתחמם מוסיפים את כל הירקות לקערה גדולה ומוסיפים פנימה כ-3 כפות שמן זית ואת כל התבלינים. מערבבים היטב כך שכל הירקות מצופים היטב בשמן ובתבלינים.
  3. כשסיר הטיגון חם מרססים את הסלסילה בתרסיס שמן ומוסיפים פנימה את הירקות. צולים למשך 8 דקות, או עד לריכוך.
  4. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני תוספת קלים ומהירים בסיר טיגון ללא שמן? נסו את המתכונים הבאים:

טיפים והערות לירקות מושלמים באייר פריי

  • באמצע הבישול נערו מעט את סלסילת הירקות והחזירו להמשך בישול, זה יוודא שהירקות מצופים בצורה שווה ונצלים בצורה שווה.
  • אל תעמיסו יותר מידי ירקות, אם סיר הטיגון שלכם קטן חלקו את האפייה ל-2 חלקים וכך תבטיחו ירקות צלויים פריכים.
  • אל תגזימו עם השמן – 3 כפות שמן זית זה בהחלט מספיק לצליית ירקות בסיר טיגון ללא שמן, אם אתם מחמירים, 2 כפות יספיקו גם.
  • שימו לב לפרוס את הירקות לפרוסות ורצועות דקות ולא עבות מידי כדי שתקבלו את המרקם המושלם של הירקות הצלויים.
  • לירקות צלויים חריפים ניתן להוסיף תבלין צ'ילי מיובש.
  • להוספת מרקם קראנצ'י למנה ניתן לפר מעל לירקות קצת פירורי לחם לפני הצלייה.
  • כדי להפוך את המנה הזאת לארוחה שלמה ומשביעה הגישו את הירקות הצלויים מעל קערת קינואה, בורגול או אורז מלא ולצד דג סלמון בסיר טיגון ללא שמן.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.