FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
ארוחת ערבבריאותדגים

פילה דג קוד אפוי בתנור [קל ומהיר]

פילה דג אפוי בתנור - מתכון מהיר, פשוט וטעים שמשלב תבלינים מנצחים וציפוי קריספי.

פורסם: 19/02/2025
שיתוף
שיתוף

תוכן עניינים
מצרכים:הוראות הכנה:הצעות להגשה:גרסה בריאה יותר:

אם אתם מחפשים מתכון לדג אפוי בתנור שהוא פשוט, מהיר וטעים להפליא, הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים, במיוחד אם אתם רוצים להכין ארוחה מלאה עם מינימום מאמץ ומקסימום טעם. אם אתם מעדיפים בישול קליל ולא מסובך, אבל עדיין רוצים לגוון את התפריט היומי, המתכון הזה יעשה את העבודה בצורה מושלמת.

מצרכים:

  • 2 פילטים של דג קוד (או כל דג לבן אחר במשקל של כ-200 גרם כל אחד)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל יבש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/3 כפית פתיתי פלפל חריף יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • פירורי לחם או פרורי קרקרים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה (אופציונלי)
  • 1 כף חמאה (אם משתמשים בקרקרים)

הוראות הכנה:

1. הכנת הדג

ראשית, יש לייבש את פילטי הדג עם מגבת נייר כדי להסיר כל לחות עודפת. זה יעזור לתבלין להידבק טוב יותר לדג. לאחר מכן, שפכו מעט שמן זית על שני צידי הדג ושימו לב שהופכים אותו כך שהשמן יכסה את כל הפנים.

אולי יעניין אותך

פשטידת ברוקולי ותפוחי אדמה פרווה
ההבדל המדהים בין טחינה משומשום מלא לטחינה רגילה
לחם חלבון בריא ומהיר ב-4 מצרכים [ללא גלוטן]

2. הכנת תערובת התבלינים

בקערה קטנה, ערבבו את החרדל היבש, הפפריקה המעושנת, הפלפל השחור ופתיתי הפלפל החריף היבש. אם אתם אוהבים את הטעם, תוכלו להוסיף גם מעט מלח. לאחר מכן, מרחו את תערובת התבלינים על שני צידי הדג, ודאגו לעסות אותו בעדינות עם הידיים כדי שהתבלינים יחדרו פנימה.

3. הוספת הקרקרים (אופציונלי)

אם אתם רוצים לתת לדג מרקם קריספי וטעם נוסף, תוכלו להוסיף שכבה של קרקרים. במחבת קטנה, התיכו חמאה והוסיפו את פרורי הקרקרים והפטרוזיליה הקצוצה. ערבבו הכל ביחד עד שהקרקרים סופגים את החמאה. לאחר מכן, פרסו את התערובת על אחד מצידי הדג (או על שניהם, לפי הטעם).

4. אפייה

הניחו את פילטי הדג בתבנית אפייה משומנת קלות. אם השתמשתם בקרקרים, ודאו שהצד עם הקרקרים פונה כלפי מעלה. אפו את הדג בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט) למשך 20 דקות, עד שהדג הופך למוזהב ומבושל היטב.

אולי יעניין אותך

מרק ירקות שורש סמיך בסגנון כפרי
שייק מנגו: איך מכינים + 4 מתכוני שייקים
מה באמת כדאי לשתות בבוקר (לא מים עם לימון!)

הצעות להגשה:

הדג האפוי הזה מתאים להפליא כתבשיל מרכזי לארוחת ערב. תוכלו להגיש אותו לצד אורז, ירקות קלויים או סלט טרי. אם אתם רוצים לשדרג את המנה, הוסיפו קצת מיץ לימון טרי.

גרסה בריאה יותר:

אם אתם מחפשים אלטרנטיבה דלת קלוריות, תוכלו לוותר על הקרקרים והחמאה ולהתמקד רק בתיבול הבסיסי של הדג. אפשר גם להשלים את המנה עם ירקות אפויים כמו ברוקולי, גזר או קישואים.

20 מאכלים מומלצים, בריאים וקלים שכדאי לאכול בבוקר
לא מוותרים על לחם! הדרך לשלב אותו בדיאטה [בלי אשמה]
5 הדיאטות הכי יעילות לנשים מעל גיל 50
הסוף למיתוס המלח? אשלגן הוא הכוכב נגד לחץ דם
מוקפץ סלמון וכרובית בריא ומהיר
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
ברוקולי בתנור שתמיד יוצא מושלם – ב-5 טעמים מטריפים
עוגת שוקולד בחושה לילדים – מתכון קל
קרמשניט מבצק עלים [קינוח ב-15 דק']
אל תוסיפו את התבלינים האלה בתחילת הבישול – זה פשוט הורס את הטעם!
6 הטעויות שגורמות לדג שלך לצאת יבש
עוגת שוקולד פאדג'ית ועסיסית ללא גלוטן
סלט פטריות חם ומושלם ב-10 דקות עבודה
חצילים מטוגנים הכי טעימים שיש!
פופולרי עכשיו
6 הטעויות שגורמות לדג שלך לצאת יבש
חצילים מטוגנים הכי טעימים שיש!
סלט פטריות חם ומושלם ב-10 דקות עבודה
קוסקוס אמיתי מסולת במיקרוגל (8 דק')
בלי לדפוק: 3 שיטות לבדוק אבטיח לפני שקונים
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up