FoodisGood

לחם טחינה בלי טיפת קמח

לחם טחינה צובר פופולריות לאחרונה כחלופה טעימה ובריאה ללחם המסורתי. עשוי רק מכמה מרכיבים פשוטים, הוא נטול גלוטן באופן טבעי ועמוס בחלבון. המתכון הזה קל להכנה וניתן ליהנות מהלחם טרי או קלוי לארוחת בוקר או חטיף מהיר וטעים. לחם טחינה מושלם לאלו העוקבים אחר דיאטה ללא גלוטן, דיאטת קיטו או פליאו. אז בין אם אתם מחפשים חטיף מזין או אלטרנטיבה ללחם המסורתי, נסו את הלחם הזה ולא תתחרטו!

זמן עבודה: 5 דקות | כיכר לחם אחת

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 1 כפית דבש
  • 6 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • לציפוי הלחם – אגוזי מלך קצוצים גס, גריעי חמנייה, שיבול שועל וכל מה שאוהבים..

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצים עם טחינה לבלילה נוזלית ודביקה.
  3. מוסיפים מלח, דבש ואבקת אפייה וטורפים היטב.
  4. משמנים תבנית לחם מלבנית בינונית ויוצקים פנימה את בלילת הלחם.
  5. מפזרים מעל ללחם אגוזי מלך, גריעי חמנייה, שומשום או שיבול שועל.
  6. אופים את הלחם בתנור חם על 180 מעלות טורבו כ-15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים למשך 20 דקות.
  8. מחלצים את הלחם מהתבנית ופורסים.. תיהנו!

עוד לחמים בריאים ומעולים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן