FoodisGood

פיתות כוסמין 100% מוצלחות בתנור

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עוברים לתזונה בריאה ומכינים פיתות מקמח כוסמין ביתיות, קלות להכנה וסופר מוצלחות! קמח הכוסמין הוא קמח קליל ומושלם להכנת פיתות ומאפים ביתיים. עם המתכון הבא תוכלו בקלות להכין פיתות כוסמין מלא טעימות שניתנות אפילו להקפאה.

זמן עבודה: 20 דקות | 20 פיתות כוסמין

מצרכים:

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא, מנופה
  • 650 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף אחת)
  • כף שמן זית
  • כף מלח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום גבוה – 220 מעלות. לא טורבו.
  2. בכוס קטנה מערבבים 1/2 כוס מים ואת כף השמרים היבשים. ממתינים כ-3 דקות ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה.
  3. מוסיפים את שאר המים, מוסיפים גם את הקמח ושמן הזית ולשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק דביק.
  4. מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות במהירות גבוהה, גם בסוף הלישה יתקבל בצק דביק, זה בסדר.
  5. משמנים קערה ומעבירים אליה את כדור הבצק, מכסים ומתפיחים למשך שעתיים, הבצק אמור להכפיל את נפחו.
  6. לשים את הבצק בידיים ומחלקים את הבצק ל-20 כדורים, כל כדור במשקל 85 גרם.
  7. מסדרים את כדורי הבצק על שיש מקומח, שומרים על רווחים, מכסים במגבת ומתפיחים למשך 45 דקות.
  8. מקמחים את כדורי הבצק מלמעלה ומלמטה ומרדדים לצורת פיתה עגולה, מניחים את הפיתה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, 4 פיתות בכל תבנית.
  9. אופים את הפיתות בתנור החם למשך 8-9 דקות ולא יותר, הפיתות יעלו מעט ובכך נקבל את הכיס הרצוי, הפיתות מוכנות כשהן זהובות ולא שחומות.

טיפים והערות להכנת פיתות כוסמין מושלמות:

  • אם יש לכם קערה חסינת חום מומלץ מאוד למלא אותה במים ולהניח בתחתית התנור, האדים מהמים במהלך האפייה יתרמו לקבלת פיתות רכות וגמישות יותר.
  • אין צורך לפתוח את התנור במהלך 7 דקות האפייה הראשונות, שמרו על דלת סגורה כדי להבטיח שהפיתות יקבלו את רמת החום הרצויה לתוצאה הטובה ביותר.
  • הפיתות מאוד מומלצות להכנה עם קמח כוסמין מלא אבל המתכון יעבוד נהדר גם עם קמח כוסמין לבן.

עוד מתכונים מעולים עם קמח כוסמין

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.