FoodisGood

חביתה עם תפוחי אדמה זה להיט

אם יש דבר אחד שלמדנו עם הזמן, זה שכולם אוהבים חביתה טובה. ומה יכול להיות יותר טוב מחביתה במילוי תפוחי אדמה פריכים? המנה הזו היא האופציה המושלמת לארוחת בוקר או בראנץ' לכל אירוע, והיא תצליח לשמח את כל בני המשפחה. מכינים בקלות ונהנים מחביתה משודרגת, משביעה וסופר טעימה!

זמן עבודה: 10 דקות | 2 סועדים

מצרכים:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 ביצים
  • 2 כפות מים או חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  1. את תפוחי האדמה קולפים ושוטפים – ואז חותכים לפרוסות עבות.
  2. מחממים מים עם כף מלח בסיר ובו מבשלים את תפוחי האדמה כ-7 דקות, עד לריכוך אך לא מוחלט.
  3. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, מטגנים עד להשחמה מכל צד.
  4. בקערה בינונית טורפים ביצים עם מים ועם כל התבלינים.
  5. שופכים את הביצים על גבי תפוחי האדמה שבמחבת, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים במכסה.
  6. מבשלים את החביתה על הגז עד שהביצים מתייצבות, הופכים את המחבת לצלחת גדולה ומחזירים את החביתה למחבת לעוד 2-3 דקות של בישול (ללא המכסה).
  7. זהו – החביתה מוכנה! מגישים עם סלט טרי וגבינות, בתאבון ❤️

טיפים ושדרוגים להכנת חביתת תפוחי אדמה מושלמת

אין לכם זמן לבשל את תפוחי האדמה?

  • אפשר לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, לעטוף בניילון נצמד ולבשל במיקרוגל 3-5 דקות, עד לריכוך.
  • אפשר לחתוך אותם לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה ולטגן על המחבת כ-4 דקות, ובכך לדלג לחלוטין על שלב בישול תפוחי האדמה.

לשדרוג החביתה ניתן להוסיף גם:
איזה ירק קצוץ שאוהבים, גבינות מגורדות, פטריות קצוצות, תבלינים נוספים שאוהבים.. או כל המ שמשדרג לכם את החביתה ביום-יום. את התוספות לחביתה מוסיפים לאחר שטורפים את הביצים בקערה.

עוד חביתות משודרגות שכדאי לנסות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.