עוגה נהדרת לבוקר של אמצע שבוע, עוגה כזאת שמכינים ממש בקלות ונהנים ממנה עד הביס האחרון. מתכון קל מאוד להכנת עוגת תפוזים עם שיבולת שועל.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: אינגליש קייק קלאסית
מצרכים:
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר לבן או חום
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 3/4 כוס קמח תופח
- 3/4 כוס שיבול שועל מהירת הכנה
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה טורפים ביצים יחד עם שמן, סוכר, וניל ומיץ תפוזים לבלילה אחידה.
- כעת מוסיפים שיבול שועל ומערבבים, נותנים לשיבולת השועל להתרכך מעט בבלילה כ-4 דקות.
- כעת מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את בלילת העוגה.
- אופים את העוגה בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.