FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות חמאה ממכרות (3 מרכיבים + 10 דקות!)

הגעתם למתכון המושלם שיחזיר אתכם ישר לילדות אצל סבתא. עוגיות חמאה נימוחות וממכרות, עם ניחוח חמאה שממלא את המטבח, והכי טעימות שיש. והכי טוב? זה כל כך פשוט להכנה. רק שלושה מרכיבים, כמה צעדים פשוטים ושולחים לתנור. עשר דקות של עבודה ויש לכם פינוק שמשדרג כל הפסקת תה. בואו נתחיל!

זמן עבודה: 10 דקות | 15-20 עוגיות

מצרכים:

  • 220 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם קמח לבן

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים 2 תבניות אפייה גדולות ומרפדים בנייר אפייה.
  3. בקערה גדולה, מערבבים ביחד חמאה ואבקת סוכר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  4. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת לבצק רך. (בהתחלה זה יהיה במרקם פירורי, אבל בהמשך הערבוב הבצק יתאחד).
  5. לשים את הבצק קצת בידיים ויוצרים ממנו כדור אחיד.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או מפודר באבקת סוכר לעובי של כחצי סנטימטר *משתמשים במערוך מקומח כדי שלא יידבק.
  7. חותכים עיגולים או כל צורה שרוצים ומניחים על התבניות המוכנות. ממשיכים בתהליך אם נשאר בצק..
  8. אופים במשך 16-18 דקות, או עד שהעוגיות קיבלו צבע זהוב בהיר. אם אוהבים עוגיות פריכות ופחות נימוחות ממשיכים באפייה עוד כ-4 דקות.
  9. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר בתבניות על השיש.

לאחסון: שמים את העוגיות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ושומרים בטמפרטורת החדר עד חמישה ימים. אפשר גם לשמור במקרר, ואז הן יחזיקו עד שבועיים.

עוד מתכונים במינימום מצרכים:

דילוג לתוכן