FoodisGood

עוגיות ניו יורק ב-4 טעמים [קלאסי, לוטוס, מאצ'ה, דאבל]

אם אתם מרגישים שהקינוחים שלכם זקוקים לחידוש, או שאתם רוצים להפתיע את האורחים עם מגוון טעמים בצלחת אחת, המתכון הזה הוא בדיוק עבורכם. היום אנחנו מכינים בצק עוגיות ניו יורקי אחד, שממנו נפיק ארבעה סוגים שונים של עוגיות: קלאסיות, לוטוס, מאצ'ה ושוקולד כפול. המתכון פשוט להכנה ומתאים לכל אירוע, בין אם זה ערב משפחתי או מסיבה עם חברים.

מצרכים (ל-22 עוגיות)

לבצק הבסיס

  • 300 גרם חמאה לא מלוחה קרה (1 ו-1/3 כוס)
  • 200 גרם סוכר חום (1 כוס)
  • 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 500 גרם קמח כללי (4 כוסות)
  • 4 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
  • 4 גרם סודה לשתייה (1 כפית)
  • 5 גרם מלח (1 כפית)

תוספות לכל סוג עוגיות

  • עוגיות קלאסיות: 40 גרם אגוזי מלך קצוצים (1/3 כוס), 50 גרם שבבי שוקולד (1/3 כוס)
  • עוגיות לוטוס: 50 גרם ממרח לוטוס (1/4 כוס), 60 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות (1/2 כוס)
  • עוגיות מאצ'ה: 8 גרם אבקת מאצ'ה (2 כפיות), 50 גרם שוקולד לבן (1/3 כוס)
  • עוגיות שוקולד כפול: 12 גרם אבקת קקאו כהה (2 כפות), 75 גרם שבבי שוקולד (1/2 כוס), 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (1/3 כוס)

הוראות הכנה

הכנת בצק הבסיס

  1. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה הקרה עד שהיא מתרככת. מוסיפים את הסוכר החום והלבן ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי הקצפה לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
  3. בנפרד, מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הלחה ומערבבים רק עד להתאחדות.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק כ-330 גרם.

הוספת הטעמים

  1. עוגיות קלאסיות: מוסיפים לרבע מהבצק 40 גרם אגוזי מלך קצוצים (1/3 כוס) ו-50 גרם שבבי שוקולד (1/3 כוס). מערבבים היטב.
  2. עוגיות לוטוס: מוסיפים לרבע מהבצק 50 גרם ממרח לוטוס (1/4 כוס) ו-60 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות (1/2 כוס). מערבבים היטב.
  3. עוגיות מאצ'ה: מוסיפים לרבע מהבצק 8 גרם אבקת מאצ'ה (2 כפיות) ו-50 גרם שוקולד לבן (1/3 כוס). מערבבים היטב.
  4. עוגיות שוקולד כפול: מוסיפים לרבע מהבצק 12 גרם אבקת קקאו כהה (2 כפות), 75 גרם שבבי שוקולד (1/2 כוס) ו-50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (1/3 כוס). מערבבים היטב.

אפייה

  1. יוצרים כדורי בצק בגודל של כ-70 גרם כל אחד (1/3 כוס).
  2. מקפיאים את כדורי הבצק לפחות שעה אחת, או לילה שלם.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (360 מעלות פרנהייט) למשך 15 דקות לפחות.
  4. מסדרים את כדורי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם מרווח של כ-5 ס"מ ביניהם.
  5. אופים במשך 12 דקות.
  6. נותנים לעוגיות להתקרר בתבנית לפני ההגשה.

טיפים

  • לשדרוג העוגיות, נסו להוסיף מלח גס על גב העוגיות מיד לאחר הוצאתן מהתנור. המלח יוצר ניגודיות מושלמת עם המתיקות.
  • לאוהבי השוקולד, ניתן להחליף את השוקולד הכפול בשוקולד חלב או לבן לפי הטעם.
  • לגרסה בריאה יותר, ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח מלא או להשתמש בסוכר קוקוס במקום הסוכר הלבן.

העוגיות מושלמות להגשה יחד עם כוס קפה או תה, ומובטחות שימלאו את הבית בריח מתוק ותוסס. בכל פעם שאתם מכינים אותן, תוכלו להתאים את הטעמים להעדפות האישיות שלכם או של האורחים. ובכל זאת, עם כמות של 22 עוגיות, תוכלו גם לשמור כמה להמשך השבוע – אם הן שורדות עד אז!

עוגיות פיצוחים זריזות (בלי קמח)

בין העוגיות הכי קלות שתכינו בחיים וכמה שהן טעימות! מתכון לעוגיות פיצוחים שמכינים בפחות מ-10 דקות עבודה! מערבבים הכל, מסדרים בתבנית והופ לתנור!

עוגיות תמרים שנמסות בפה

הן פשוט נפלאות! עוגיות בצק חמאה במילוי תמרים שפשוט נמסות בפה. אפשר להוסיף לתמרים גם אגוזי מלך / שקדים גרוסים.

עוגיות חמאה קיטו

עוגיות במרקם מושלם ובלי רגשות אשם – מתכון מעולה להכנת עוגיות חמאה עם קמח שקדים שמתאימות לתזונה קטוגנית. ההכנה קלה והתוצאה מפתיעה.

עוגיות רוגלך קפה זריזות

הבצק מאוד קל להכנה, המילוי נהדר לאוהבי הקפה ומשלב מתיקות ומרירות בדיוק במידה הנכונה והתוצאה נפלאה! נסו ולא תתחרטו.

קרקר כוסמין ביתיים • מתכון קל ובריא

הוא בריא, קל להכנה והכי חשוב – הוא סופר טעים! מתכון להכנת קרקר כוסמין עם שיבולת שועל , זרעי פשתן ועוד המון דברים טובים. אפשר לשדרג את הקרקר עם כל תוספת שאוהבים!

עוגיות ביסקוטי שוקולד פיסטוק מיוחדות

ביסקוטי הוא קינוח איטלקי קלאסי. העוגייה המהממת הזאת עברה שדרוג וכעת תוכלו להכין אותה בגרסת שוקולד מדהימה עם תוספות פיסטוקים ושוקולד צ'יפס. הניחוח מעולה והטעם משגע.

אלפחורס • מתכון לעוגיות הכי מפנקות!

מתכון לעוגיות אלפחורס ארגנטינאיות הידועות בטעם העשיר שלהן ובמרקם הנימוח המושלם שלהן. עוגיות אלפחורס הן עוגיות הסנדוויץ' הכי מפנקות שיש, במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס מהמם. מתכון מפורט עם כל השלבים להכנת אלפחורס מושלמות!

דילוג לתוכן