FoodisGood

לברק בתנור • מתכון לדג לברק אפוי עם ציפוי מנצח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
זו הדרך הכי טובה להכין לברק בתנור – אפייה קצרה של עשר דקות וציפוי מלא בטעמים יהפכו את מנת הדג הזאת לקבועה במטבח שלכם! מנת דג לברק אפוי עם ציפוי מנצח וחגיגת טעמים אמיתית. מאוד קל להכנה ומתאים לשבת, לאירוח וגם לחג.

זמן עבודה: 20 דקות | 6 מנות לברק

מצרכים:

  • 6 פילה לברק טריים
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא כתושים)
  • 6 כפות שמן זית
  • 2/3 כוס מיץ לימון
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים מלבד הדגים.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות מצב תנור עליון תחתון, לא טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות עם שמן זית.
  3. מסדרים את פילה הדג בתבנית ומושחים קלות בשמן זית.
  4. מניחים לאורכו של כל דג כמות יפה מהציפוי. ניתן גם למרוח את הציפוי על כל הדג.
  5. אופים בתנור החם למשך 10-12 דקות, הדג מוכן כשהוא מעט צרוב והציפוי מזהיב.
  6. זה הכל, הדג מוכן! הגישו עם לימון וסלט טרי ובתאבון!

 עוד מתכונים מעולים לדגים בתנור:

הערות וטיפים להכנת לברק מושלם בתנור

  • הכי כדאי להשתמש בדג לסרק טרי, אבל אם אין, המתכון יעבוד גם עם דג לברק קפוא שהופשר לילה במקרר.
  • אל תגזימו עם הציפוי – אמנם הציפוי ממש טעים ונותן לדג תיבול נהדר אבל לא צריך לשים יותר מידי ממנו, אם בחרתם למרוח את הציפוי על כל הדג מרחו שכבה דקה ולא יותר.
  • לאפיית הלברק בתנור השתמשו בתבנית תנור שטוחה ולא בתבנית פיירקס עמוקה, אנחנו לא רוצים שכל הנוזלים יהפכו את הדג לרך ורטוב מידי.
  • אם אין אגוזי מלך, אגוזי מקדימה יעשו את העבודה.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.