כשמדובר בסלמון, אפשר למצוא אינספור מתכונים ודרכים להכנה, אבל אם אתם באמת רוצים להוציא את המנה שלכם מהשגרה ולהוסיף לה עומק טעמים בלתי נשכח, המרינדה הזו של שום וסריראצ'ה היא התשובה שלכם. מדובר בשילוב עוצמתי של חריפות עדינה, מתיקות מאוזנת ומליחות עמוקה, שיוצרים יחד מרינדה פשוטה אך מדהימה שמשדרגת את הסלמון בכמה רמות.
מתכון: סלמון במרינדה שום וסרירצ'ה מושלמת
הקסם במרינדה הזו טמון בשילוב המרכיבים הקלאסיים שמשתלבים יחד בהרמוניה מושלמת. השום נותן את העוקץ הנכון, הסריראצ'ה מוסיפה חריפות קלה אך מורגשת, והדבש והסוכר החום מאחדים הכל במעטפת מתוקה ומרוככת שמביאה את כל הטעמים לשיאם. התוצאה היא מנה שמצליחה להיות גם מורכבת וגם נגישה, ומבטיחה לגנוב את ההצגה על כל שולחן.
זמן עבודה: 15 דקות | 3 מנות
מצרכים:
- קילו פילה סלמון: מומלץ להשתמש בפילה סלמון טרי, אך גם סלמון קפוא שהופשר יעבוד נהדר.
- 1/4 כוס רוטב סויה: הבסיס המלוח שמוסיף עומק טעמים לסלמון.
- 2 כפות דבש: מעניק מתיקות מאוזנת שמרככת את החריפות.
- 2 כפות רוטב סריראצ'ה: מספק עקצוץ חריף ומיוחד.
- 1 כף סוכר חום: להעצמת המתיקות עם נגיעה של קרמליות.
- 3 שיני שום כתושות: מוסיפות עומק טעמים ועוקץ עדין.
הוראות הכנה:
הכנת המרינדה:
- ערבבו את רוטב הסויה, הדבש, הסריראצ'ה, הסוכר החום והשום בקערה קטנה עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
השריית הסלמון:
- הניחו את פילה הסלמון במרינדה, ודאגו שכל חלקי הדג יהיו מכוסים היטב.
- הכניסו למקרר למשך 30 דקות עד שעה כדי לאפשר לטעמים לחדור לדג. אם אתם רוצים טעמים עמוקים יותר, ניתן להשרות את הסלמון במרינדה עד 4 שעות.
- פעם או פעמיים במהלך ההשרייה, כדאי להפוך את הסלמון כדי לוודא שכל חלקי הדג סופגים את המרינדה בצורה שווה.
בישול הסלמון:
- חממו תנור ל-200 מעלות.
- הניחו את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואפו במשך 15-20 דקות, עד שהדג מתבשל לחלוטין , ומתפורר במגע קל עם מזלג.
הגשה:
- הוציאו את הסלמון מהתנורוהגישו מיד. אפשר לקשט בשומשום ובצל ירוק להשלמת המנה.