דג סלמון אפוי בתנור יכול להיות מנה נפלאה לארוחת צהריים של אמצע שבוע וגם לארוחת שבת מושקעת. קיימות דרכים רבות לבישול סלמון, אבל אין כמן סלמון אפוי בתנור! בעזרת המדריך הבא תכינו סלמון אפוי מנצח בכל פעם.
סלמון בתנור • המתכון המנצח
שימו לב – המתכון הוא קלאסי ומתייחס לאופן הכנת הסלמון, בהמשך תמצאו תיבולים לשדרוג הסלמון בקלות עם רטבים ותבלינים שתרצו!
אילו כלים צריך?
- תבנית רחבה ומעט עמוקה
- תרווד
מצרכים ל-4 מנות סלמון:
- 4 נתחי פילה סלמון במשקל כולל של כ-800 גרם.
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1/3 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מ- 1/2 לימון
אז איך אופים סלמון?
- נחמם תנור ל- 180 מעלות.
- נניח את נתחי פילה הסלמון על משטח העבודה, כאשר הם מונחים על הצד עם העור.
- נמרח את הסלמון ב-2 כפות משמן הזית.
- כעת, נפזר על הסלמון שום, מלח, פלפל שחור וכל תבלין אחר שנבחר.
- את מיץ הלימון שסחטנו נטפטף על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן.
- כעת נעסה את נתחי הסלמון היטב מכל הצדדים.
- את התבנית שבחרנו נשמן היטב עם 2 כפות משמן הזית.
- בעזרת התרווד נעביר את נתחי הסלמון לתבנית.
- נאפה את הסלמון בתנור חם 10-14 דקות ולא יותר.
- הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג.
- ניתן לשמור סלמון אפוי מכוסה במקרר עד 3 ימים, יש לחמם שנית בתנור לפני הגשה, 5 דקות בלבד.
תיבולים מומלצים להכנת סלמון בתנור
- סלמון מתקתק: מלח, פלפל, 1/2 כפית תימין וכפית דבש.
- סלמון פיקנטי: 1/2 כפית כמון, מעט קינמון, מעט תבלין צ'ילי גרוס, מלח, לימון ומעט סוכר חום.
- סלמון מרענן: צרור שמיר טרי, מלח, פלפל ולימון.
- סלמון אסיאתי: ג'ינג'ר טרי פרוס, שום וסויה.
- סלמון בטריאקי: רוטב טריאקי, סילאן, מיץ לימון, חרדל ושום.
שדרגו את הארוחה! מה מגישים עם סלמון בתנור?
3 טיפים לאפיית דג סלמון בתנור
למרות שאפיית סלמון היא דבר קל ופשוט, צריך לעשות את זה נכון כדי לנצל את טעמי הסלמון במלואם. עקבו אחר 3 הטיפים הבאים ותיהנו בכל פעם מחדש מסלמון אפוי מושלם.
1. בחירת הסלמון: טרי או מוקפא?
פילה סלמון טרי או מוקפא ניתן למצוא בכל סופר או חנות דגים. כמו כל דבר בחיים, הטרי יותר מומלץ ויותר טעים. ובכל זאת, חשוב לציין שכיום גם הסלמון המוקפא הוא מוצלח, חפשו סלמון מוקפא עם הכיתוב "פילה סלמון טרי" והימנעו מהדגים המעובדים. רוצים לדעת איך לבחור דגים טריים? 5 דרכים לבדוק שהדג שאתם קונים באמת טרי.
2. התיבול המושלם: בסיסי או משודרג?
סלמון הוא מנה מצוינת לגיוון ארוחת הצהריים הרגילה, אבל התיבול הבסיסי (מלח + פלפל שחור + לימון) יכול לגרום לכם להשתעמם ממנו מהר. הוסיפו לדג שלכם עשבי תיבול טריים, פירורי לחם, מרינדות ורטבים מעניינים ותנו לו חיים ועומק, זה יהפוך את ארוחת הצהריים שלכם להרבה יותר מעניינת.
3. עם אילו תוספות מומלץ להגיש סלמון אפוי?
כדי שארוחת הסלמון שלכם תהיה משביעה ומעניינת יותר, מומלץ להגיש אותו עם תוספת אחת או יותר. שעועית ירוקה היא התוספת המומלצת ביותר להגשת סלמון אפוי, גם תפוחי אדמה אפויים הם תוספת נהדרת. עוד תוספות מומלצות: בורגול, כרובית ברוטב, ירקות מוקפצים, עדשים ועוד..
למה כדאי לבחור בסלמון?
- הדגים הם מקור חלבון מעולה, הם בריאים, עשירים באומה 3 ובהשוואה לבשר ועוף הם דלים בכולסטרול. הקלילות של הדג הופכת אותו מושלם לארוחת צהריים או ערב קלילה ולא מכבידה.
- לא אוהבים את ריח הדג החזק? סלמון הוא הפתרון המושלם בשבילכם! דג הסלמון הוא דג ורדרד עם טעם וריח עדינים בהשוואה לדגים אחרים. כמו כן, דג הסלמון הוא בין הדגים העשירים באומגה 3.
- מפחדים מהעצמות? פילה סלמון חתוך ונקי שנמכר בכל סופר מכיל כמות מזערית של עצמות, מה שהופך אותו אטרקטיבי במיוחד גם למי שפחות מתחבר לדגים באופן כללי.
עוד מתכוני סלמון מומלצים:
שנייה לפני שאתם הולכים להכין את הסלמון לארוחה חגיגית או סתם לצהריים, שמרו את העמוד הבא – עמוד המתכונים המרוכז החדש שלנו!