גרסה מהממת לפאי בנופי המפורסם, הבסיס – בצק פריך, המילוי – ריבת חלב ובננות בשלות והציפוי – קרם שמנת וגבינה. במקום ריבת חלב אפשר להשתמש בממרח טופי / קרמל, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים.
מצרכים:
לבצק פריך:
- חבילת בצק פריך, מופשר לילה במקרר
או - בצק פריך ביתי – מדריך להכנת בצק פאי בסיסי בקלות
למילוי:
- צנצנת (340 גרם) ריבת חלב
- 3 בננות בשלות
לקרם:
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 225 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- את הבצק הפריך פורסים על תבנית בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, כ – 20 דקות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין.
להכנת הקרם:
- מקציפים בקערת מיקסר גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה בהדרגה שמנת מתוקה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל קרם יציב.
להרכבת המנה:
- מורחים בעזרת מרית ובצורה אחידה ריבת חלב על הבצק. אם הריבה מוצקה מידי, מחממים 30 שניות במיקרוגל (ללא המכסה).
- חותכים את הבננות לפרוסות בעובי של כ – 1/2 ס"מ ומסדרים בצורת ספירלה על גבי ריבת החלב.
- מורחים את הקרם על גבי שכבת הבננות, מקשטים באבקת קקאו ומגישים.
בתאבון!