FoodisGood

בנופי פאי משודרג עם ריבת חלב וקרם שמנת

גרסה מהממת לפאי בנופי המפורסם, הבסיס – בצק פריך, המילוי – ריבת חלב ובננות בשלות והציפוי – קרם שמנת וגבינה. במקום ריבת חלב אפשר להשתמש בממרח טופי / קרמל, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים.

מצרכים:

לבצק פריך:

למילוי:

  • צנצנת (340 גרם) ריבת חלב
  • 3 בננות בשלות

לקרם:

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 225 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. את הבצק הפריך פורסים על תבנית בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, כ – 20 דקות.
  2. מוציאים ומצננים לחלוטין.

להכנת הקרם:

  1. מקציפים בקערת מיקסר גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים פנימה בהדרגה שמנת מתוקה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל קרם יציב.

להרכבת המנה:

  1. מורחים בעזרת מרית ובצורה אחידה ריבת חלב על הבצק. אם הריבה מוצקה מידי, מחממים 30 שניות במיקרוגל (ללא המכסה).
  2. חותכים את הבננות לפרוסות בעובי של כ – 1/2 ס"מ ומסדרים בצורת ספירלה על גבי ריבת החלב.
  3. מורחים את הקרם על גבי שכבת הבננות, מקשטים באבקת קקאו ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני פאי נפלאים: