עוגה מיוחדת ועסיסית שמשלבת שוקולד מריר עם בירה וציפוי של שמנת מתוקה – פשוט תענוג! טעם העוגה משתפר ככל שהעוגה מצטננת במקרר.
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 35 דק' | סה"כ: 50 דק'
מצרכים:
- 3 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות סוכר
- 2 ביצים
- 1 כוס בירה כהה קרה
- 3/4 כוס רויון או יוגורט
- 3 כפות קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
לקצפת:
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב קר
- 3 כפות בירה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל -175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית עגולה 22-24 ס"מ.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד.
- מקציפים בקערת מיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ומערבבים בין לבין.
- מוסיפים שוקולד מומס ותמצית ווניל ומערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הבירה ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים במשך 35 דקות או עד קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי.
בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הקצפת:
- יוצקים לקערת מיקסר חלב, שמנת מתוקה ובירה.
- מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים כ-3 דקות במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב.
- לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי, מצפים את העוגה בקצפת ומגישים.
בתאבון!