FoodisGood

למביני עניין: עוגת בירה ושוקולד מריר משובחת

עוגה מיוחדת ועסיסית שמשלבת שוקולד מריר עם בירה וציפוי של שמנת מתוקה – פשוט תענוג! טעם העוגה משתפר ככל שהעוגה מצטננת במקרר.

זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 35 דק' | סה"כ: 50 דק'

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס בירה כהה קרה
  • 3/4 כוס רויון או יוגורט
  • 3 כפות קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח

לקצפת:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב קר
  • 3 כפות בירה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל -175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית עגולה 22-24 ס"מ.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד.
  3. מקציפים בקערת מיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ומערבבים בין לבין.
  5. מוסיפים שוקולד מומס ותמצית ווניל ומערבבים עד איחוד.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הבירה ומערבבים רק עד לאיחוד.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים במשך 35 דקות או עד קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  8. מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי.

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הקצפת:

  1. יוצקים לקערת מיקסר חלב, שמנת מתוקה ובירה.
  2. מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים כ-3 דקות במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב.
  3. לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי, מצפים את העוגה בקצפת ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות מיוחדות שכדאי לנסות:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן