FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לחופש הגדול: עוגות שוקולד בגביעי גלידה

הרבה פעילויות עם הילדים בחופש הגדול, אחת הבולטות היא בישול כמובן. אנחנו מחפשים דברים מדליקים שמכינים בקלות. חני קונאשוילי אפתה עוגת שוקולד בגביעי גלידה וציפתה את הכל בעוד קצת שוקולד. מבחינתנו זו הפעילות המושלמת עם הילדים, מה גם שבסוף מתקבל קינוח מעולה (גם למבוגרים).

הכמות מספיקה ל-32 גביעי גלידה, מה שהופך את המתכון לאידאלי למסיבת יום הולדת או סתם לפנק את ילדי הגן :)

בקערה אחת מקציפים כ-5 דקות:

  • 6 ביצים שלמות
  • 4 כפות דבש
  • 1 ורבע כוסות שמן

בקערה שנייה מערבבים:

  • 4 כוסות קמח
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קקאו
  • 2 כפות אבקת נס קפה
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1 שקיק אבקת אפיה

מאחדים את 2 הקערות:

  1. מוסיפים את תכולה הקערה השנייה לראשונה לסירוגין עם 2 כוסות מים רותחים תוך ערבוב במטרפה במהירות נמוכה – פעם מים פעם תערובת קמח.
  2. מסדרים את גביעי הגלידה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממלאים כל גביע עד 3/4 גובה.
  3. אופים בתנור חם (רק מגש אחד בכל פעם) במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
בלילת העוגה בגביעים לפני אפייה

בלילת העוגה בגביעים לפני אפייה

העוגות מוכנות לפני טבילה בשוקולד

העוגות מוכנות לפני טבילה בשוקולד

רגע, לא סיימנו, מה עם ציפוי השוקולד??

בסיר קטן על להבה נמוכה מערבבים באיטיות וללא הפסקה:

  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 50 גרם חמאה
  • רבע כוס מים או חלב
  • 2 כפות אבקת שוקולית

לבסוף טובלים כל גביע עם עוגה מוכנה בשוקולד והכי חשוב – מפזרים המווון סוכריות!

מקווים שתיהנו עם הילדים, ספרו לנו איך יצא!

עוד רעיון נהדר שתמיד כיף להכין עם הילדים זה כדורי שוקולד, צפו בסרטון מתכון זריז והוסיפו ליומן הפעילויות בחופש הקרוב :) המתכון הכתוב, יחד עם עוד כמה גרסאות, כאן >> כדורי שוקולד

דילוג לתוכן