קינוח מהיר וטעים שהוא פשוט חטיף נהדר שמגישים על מקל. בננות בציפוי גנאש שוקולד ואגוזים. פתרון מושלם לבננות שנשארו מאחור ומאוד מתאים להכנה עם הילדים בבית!
מתכון לבננות בשוקולד
זמן הכנה: 10 דק' | זמן הקפאה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 2 בננות
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 חבילת שוקולד מריר שבור לקוביות
- לקישוט (תלוי בגיל הילדים) – אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- חותכים את הבננות ל-4 גלילים ונועצים קיסם בכל חתיכה.
- מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לעשרים דקות.
- בינתיים מכינים את הגנאש: שמים בקערה שוקולד ושמנת מתוקה.
- מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים. אם עדין הבלילה לא חלקה, מכניסים שוב למיקרוגל ל-10 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים, עד שכל השוקולד נמס ומתקבל רוטב חלק ואחיד.
- שופכים את האגוזים הקצוצים או פירורי הביסקוויט לקערה.
- מוציאים את הבננות מהמקפיא, טובלים בגנאש ומיד טובלים באגוזים / ביסקוויטים.
- מעבירים לצלחת ומגישים.