סיפור בוגרת: אפרת אלמוג, היום, מנהלת מחלקת מוסים ושוקולד ברביבה וסיליה
בתחום כבר 6 שנים,
אז איך הכל התחיל? איך מצאת את עצמך עוזבת קריירה כעורכת דין ועוברת לתחום האפייה?
הייתי בסטאז' לאחר סיום התואר בעריכת דין, התחלתי לאפות ולבשל בבית עם חברה והבאתי למשרד.
לאט לאט התחלתי לעשות דברים קצת יותר מורכבים וחשבתי ללמוד לימודי קונדיטוריה, החלטתי להתחיל כעורכת דין וללמוד קונדיטוריה במקביל ולראות איזה כיוון מתאים לי.
בדקתי בתי ספר וחיפשתי מקום מקצועי כדי לבדוק אם זה כיוון שמתאים לי מבחינה מקצועית ונרשמתי לקורס 7 חודשים. עשיתי תואר כפול 5 שנים וסטאז' של שנה.
זה צעד מורכב, חשבתי המון על הצעד והחלטתי לנסות להתפתח בתחום הקונדיטוריה ומקסימום אם הייתי מנסה וזה לא היה הולך, היה לי מקצוע ביד שתמיד יכולתי לחזור אליו.
עשית את זה והלכת ללמוד אצל אסטלה, ידעת למה את נכנסת? קראת המלצות? איך בעצם החלטת לבחור דווקא באסטלה?
כל שבוע למדנו משהו חדש ובסוף שבוע להתאמן, לחפש מתכון מעניין ולנסות להכין לבד, כל פעם משהו מחדש.
למיטב זיכרוני ידיד שלי, חובב אוכל, אמר לי ששמע על אסטלה שזה בית ספר טוב.
אני חושבת שבאתי לראות את בית הספר והתרשמתי שכיוון ההוראה באסטלה הוא מקצועי, אצל אסטלה מלמדים מה עושים בעולם המקצועי ולא טיפים לאפייה בבית.
והיום את מנהלת מחלקת קינוחים, מה הדבר שהכי ממלא אותך במקצוע הנוכחי?
היום, מנהלת מחלקת מוסים ושוקולד ברביבה וסיליה.
אני אוהבת לקום בבוקר, גם אם זה לעשות אותו דבר כל יום. אני אוהבת לעשות דברים שיוצאים יפה, לראות את התמונה של הוויטרינה ולדעת שאני והצוות עבדנו כל כך קשה וזה נראה מיליון דולר. יש לי את היכולת להשפיע על התוצרים שיופיעו בוויטרינה וליצור דברים חדשים – להיות במקום הכי הכי ולהשפיע על הוויטרינה.
מה העצה הכי טובה שתוכלי לתת למי שחושב על שינוי קריירה וצלילה לעולם הקונדיטוריה?
פשוט ללכת על זה, מנסים ורואים. קודם כל חשוב ללכת ללמוד ולראות שזה מעניין אתכם ואם זה רלוונטי לעבוד בלחץ הזה ובכמויות האלו…
ובנוגע ללהיכנס לתחום אחרי הלימודים – אני התפטרתי מהעבודה ועברתי ברגל בין מקומות, גם בית הספר אסטלה יכולים לשלוח לסטאז' במקום עבודה עתידי ולהמליץ על מקומות עבודה, לפעמים כל מה שצריך זו המלצה אחת.
ובני המשפחה? מה הם אמרו על השינוי הקיצוני? איך הם קיבלו את זה?
ההורים תמכו, הם לא אהבו מאוד כי זה לא תחום של עבודה מסודרת כמו עריכת דין. סבא שלי עדיין קשה לו עם זה וחברים פרגנו בטירוף ומאוד מתלהבים,
פרגון מאוד גדול גם מהמשפחה המורחבת. גם אלו שלא מפרגנים זה לא מחוסר פרגון אלא מדאגה כי זה לא קונבנציונלי.
ולסיום, בהסתכלות לאחור, את מרגישה שבית הספר לקונדיטוריה של אסטלה נתן לך את כל מה שצריך כדי לעשות בבטחה את הצעדים הראשונים במקצוע החדש?
הלימודים נתנו התחלה מאוד טובה, לדוגמא כשהגעתי לr2m ולמדנו קרם חמאה אז אמרתי "אוי אני יודעת איך לעשות את זה".
זו למידה שלא מפסיקה ואני מגיעה להשתלמויות מחו"ל באסטלה כמו עם Arnaud Larher. הלימודים הם נקודת פתיחה מצוינת ל"חיים אחרי הלימודים".
חושבים על שינוי קריירה לעולם הקונדיטוריה? קורסים וסדנאות מומלצות שנפתחות בחודשים הקרובים ב"אסטלה" – בית הספר הגבוה בישראל ללימודי קונדיטוריה, היחיד עם הכרה ותעודות בינלאומיות.
- קורס קונדיטוריה בינלאומי: תוכנית בין לאומית המשותפת לשלושה בתי ספר לקונדיטוריה ושוקולד בעולם הקורס היחיד בארץ המקנה תעודה בינלאומית בסיומו, כולל שבוע לימודים בצרפת.
- קורס שוקולטיירים במסלול בוקר מיוחד: קורס השוקולטיירים היחיד בארץ, שהוא קורס בינלאומי שאף מקנה לבוגריו תעודה בינלאומית. תעודת הגמר של הקורס משותפת לאסטלה ולאקדמיה לשוקולד של חברת קקאו בארי.
- מגוון מסלולי לימוד והשתלמויות נוספות: הסדנאות וההשתלמויות המועברות בבית הספר מיועדות לקהל מקצועי המעוניין להגדיל את הידע הממוקד שלו בתחומי הקונדיטוריה, תוך למידה והכרות עם טכניקות מתקדמות..
מידע נוסף וקורסים נוספים תוכלו למצאו באתר הרשמי של אסטלה