מרק המבורגר – רעיון נהדר לשימוש שונה בבשר טחון. ארוחה מהירה וקלה להכנה עשירה בירקות, בקר, עגבניות וגריסי פנינה.
מתכון למרק המבורגר
מצרכים:
- 700 גרם בשר טחון
- 2 בצלים בינונים, קצוצים דק
- 5 כוסות מרק צח או בטעם בשר
- 2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות
- 400 מ"ל רוטב פסאטה או עגבניות
- 4 גזרים, קצוצים דק
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 8 כפות גריסי פנינה
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 2 עלה דפנה
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- מחממים שמן בסיר מרק גדול על אש בינונית-גבוהה, מטגנים מעט את הבצל.
- מוסיפים בשר טחון ומשחימים אותו.
- מוסיפים גזר, סלרי, גריסי פנינה וקוביות עגבניות ומערבבים.
- שופכים פנימה מרק צח, רוטב עגבניות, את כל התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כחצי שעה.
- מוציאים את עלי הדפנה, מתקנים תיבול ומגישים.
בתאבון!