הנה פתרון מתוק שמתאים כארוחת ביניים בריאה או ארוחת ערב מתוקה – פנקייק בננה במתיקות מעודנת עם חלב שקדים וסירופ מייפל. פנקייק בריא עם מינימום מרכיבים שמתאים גם לטבעוניים וגם ללא גלוטן.
מצרכים:
- 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן)
- 2 בננות קטנות בשלות
- 1.5 כוסות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר לבחירתכם)
- 1 עד 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כף חומץ תפוחים
- כפית וניל
- כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים קמח שיבול שועל עם בננות, חלב, חומץ תפוחים, אבקת אפייה, ממתיק ווניל.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
- מחממים על אש בינונית מחבת משומנת קלות ויוצרים פנקייקים קטנים – ככף אחד לכל פנקייק.
- הופכים את הפנקייק כאשר נוצרות בועות שמכנות כ 1/2 משטח פני הפנקייק. ממשיכים בטיגון עוג כדקה עד לקבל צבע שחום.
- מגישים עם פירות, קצפת טבעונית או סירופ מייפל.
בתאבון!