FoodisGood

פנקייק טבעוני ובריא עם קמח שיבולת שועל

הנה פתרון מתוק שמתאים כארוחת ביניים בריאה או ארוחת ערב מתוקה – פנקייק בננה במתיקות מעודנת עם חלב שקדים וסירופ מייפל. פנקייק בריא עם מינימום מרכיבים שמתאים גם לטבעוניים וגם ללא גלוטן.

מצרכים:

  • 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן)
  • 2 בננות קטנות בשלות
  • 1.5 כוסות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר לבחירתכם)
  • 1 עד 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • כפית וניל
  • כפית אבקת אפייה

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח שיבול שועל עם בננות, חלב, חומץ תפוחים, אבקת אפייה, ממתיק ווניל.
  2. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
  3. מחממים על אש בינונית מחבת משומנת קלות ויוצרים פנקייקים קטנים – ככף אחד לכל פנקייק.
  4. הופכים את הפנקייק כאשר נוצרות בועות שמכנות כ 1/2 משטח פני הפנקייק. ממשיכים בטיגון עוג כדקה עד לקבל צבע שחום.
  5. מגישים עם פירות, קצפת טבעונית או סירופ מייפל.
    בתאבון!

עוד קינוחים טבעוניים טעימים במיוחד

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן