FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת חלת הדבש • עוגה מיוחדת במינה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון לעוגת חלת הדבש שקיבלה את שמה בזכות הדפוס המרתק של פנים העוגה, שמזכיר חלות דבש שנמצאות בכוורות הדבורים. היום נלמד איך להכין את העוגה הייחודית והמרשימה הזאת.

מצרכים:

  • 160 גרם קרם קוקוס + 50 גרם מים
  • 20 גרם חמאה
  • 200 גרם קמח טפיוקה
  • 4 גרם שמרים + 20 גרם מים פושרים
  • 1 ביצה + 3 חלמונים
  • 1 כפית מלח
  • 80 גרם סוכר
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל -190 מעלות וממקמים את תבנית התנור בחלק התחתון.
  2. מביאים לרתיחה קרם קוקוס ומים בסיר. מכבים את האש. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מניחים לתערובת להתקרר מעט (לסביבות 70 מעלות).
  4. מוסיפים קמח טפיוקה ובעזרת מטרפה ידנית טורפים במהירות עד לאיחוד.
  5. מערבבים שמרים עם מים ומוסיפים אותם לתערובת הטפיוקה, מערבבים היטב.
  6. מקציפים את הביצים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים את תערובת קמח הטפיוקה לביצים ומערבבים לאיחוד.
  7. מכסים בניילון נצמד, מניחים לתפוח במקום חמים 3 עד 5 שעות, עד שנוצרות בועות אוויר בחלקו העליון של הבצק.
  8. מרפדים תבנית אינגליש קייק קצרה (10*20) בנייר אפייה ובעזרת מרית שופכים בעדינות את התערובת לתבנית האפייה.
  9. אופים במשך 25–35 דקות ואז משנים את מיקום התבנית מהחלק התחתון לחלק העליון וממשיכים לאפות עוד 8-12 דקות.
  10. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים להצטנן לחלוטין לפני החיתוך.
    בתאבון!

עוד עוגות מעניינות

ויש גם קינוחים שווים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email