מתכון לעוגת חלת הדבש שקיבלה את שמה בזכות הדפוס המרתק של פנים העוגה, שמזכיר חלות דבש שנמצאות בכוורות הדבורים. היום נלמד איך להכין את העוגה הייחודית והמרשימה הזאת.
מצרכים:
- 160 גרם קרם קוקוס + 50 גרם מים
- 20 גרם חמאה
- 200 גרם קמח טפיוקה
- 4 גרם שמרים + 20 גרם מים פושרים
- 1 ביצה + 3 חלמונים
- 1 כפית מלח
- 80 גרם סוכר
- קורט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל -190 מעלות וממקמים את תבנית התנור בחלק התחתון.
- מביאים לרתיחה קרם קוקוס ומים בסיר. מכבים את האש. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מניחים לתערובת להתקרר מעט (לסביבות 70 מעלות).
- מוסיפים קמח טפיוקה ובעזרת מטרפה ידנית טורפים במהירות עד לאיחוד.
- מערבבים שמרים עם מים ומוסיפים אותם לתערובת הטפיוקה, מערבבים היטב.
- מקציפים את הביצים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים את תערובת קמח הטפיוקה לביצים ומערבבים לאיחוד.
- מכסים בניילון נצמד, מניחים לתפוח במקום חמים 3 עד 5 שעות, עד שנוצרות בועות אוויר בחלקו העליון של הבצק.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק קצרה (10*20) בנייר אפייה ובעזרת מרית שופכים בעדינות את התערובת לתבנית האפייה.
- אופים במשך 25–35 דקות ואז משנים את מיקום התבנית מהחלק התחתון לחלק העליון וממשיכים לאפות עוד 8-12 דקות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים להצטנן לחלוטין לפני החיתוך.
בתאבון!