FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

5 דרכים לבדוק שהדג שאתם קונים באמת טרי

כדי להכין דגים ברוטב, בגריל או אפילו קציצות דגים, יש צורך תחילה לבחור בדגים טריים ככל האפשר. טריות הדג תשפיע על טעם המנה, על האיכות ועל התוצאה הסופית שתקבלו. שימו לב – גם אם המילה "טרי" כתובה על השלט, זה לא אומר שהדגים אכן טריים. ישנם סימנים ברורים המצביעים על טריות הדג עליהם נעבור בכתבה הבאה. אז איך בודקים אם דג טרי? המשיכו לקרוא!

1. בדקו את העיניים. אם אתם קונים דגים שלמים, דרך מצוינת לבדוק אם הם טריים היא לבדוק את העיניים שלהם. העיניים צריכות להיות ברורות ולא מכוסות בשכבה מעוננת.

2. בדקו את צבע הדג. במידה ואתם רוכשים פילה, הקדישו מספר שניות לבדיקת צבע הבשר וגמישותו, בשר הדג צריך להיות מוצק וקפיצי ולא גמיש מידי. כתמים כהים וחבורות על גבי הבשר מצביעים על איכות ירודה.

3. בדקו את הריח. הריחו את הדגים וודאו כי הריח לא חזק מהרגיל, רוב הדגים הטריים צריכים להדיף ריח סביר ולא חזק מידי. דג סול טרי אינו מדיף ריח ודגים לבנים טריים יריחו קצת כמו מלפפון.

4. בדקו את הזימים. במידה ואתם רוכשים דגים שלמים, שימו לב לזימים שאמורים להיות רטובים ובצבע ורוד או אדום בהיר. אם הזימים ייבשים וצבע הזימים נוטה לאפור דהוי, ייתכן ומדובר בדגים לא טריים.

5. בדקו את הבשר. הקדישו מספר שניות לבדיקת בשר הדג, בשר דג טרי צריך להיות הדוק וללא סדקים, ניתן לבדוק זאת בקלות ע"י לחיצה קלה עם האצבע על עור הדג, במידה וסימן האצבע שלכם נשאר על הדג, ככל הנראה מדובר בדג שאינו טרי במיוחד. אם ישנו נוזל בבשר, עליו להיות שקוף ולא חלבי.

*טיפ. במידה ואתם קונים דגים קפואים ארוזים בסופר, וודאו שהדג 100% דג טבעי, ללא תוספות מים ולא מעובד.

עכשיו שאתם יודעים איך בוחרים דגים טריים, קליק למבחר מתכוני דגים מעולים.

דילוג לתוכן