עזבו אתכם מחטיפים קנויים ורוצו להכין את חטיפי שיבולת השועל המושלמים הללו! מכינים אותם מ-3 מצרכים ובלי אפייה ונהנים מנשנוש פריך ובריא בכל פעם שיש חשק למשהו מתוק.
מתכון לחטיפי שיבולת שועל
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: מרובעת 20X20
מצרכים:
- 1 כוס חמאת בוטנים (אפשר להשתמש בכל חמאת אגוזים אחרת שאוהבים – קשיו / שקדים ועוד..)
- 1/2 כוס דבש
- 3 כוסות שיבולת שועל גסה (נקראת גם שיבולת שועל מגולגלת)
הוראות הכנה:
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- משתמשים בקערה גדולה שמתאימה לחימום במיקרוגל ובה מערבבים דבש וחמאת בוטנים.
- מחממים את התערובת במיקרוגל למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים ומחזירים ל-30 שניות נוספות. ממשיכים כך עד ששיבולת השועל והדבש נמסים ומשתלבים יחדיו בצורה חלקה.
- מוסיפים פנימה את השיבולת שועל ומערבב היטב עד לאיחוד.
- יוצקים את תערובת החטיפים לתבנית ומשטחים לתחתית.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה לפחות. לאחר קירור חותכים למעויינים קטנים.
- מאחסנים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או במקרר.
*ניתן להשתמש בחמאת בוטנים קראנץ' עם שברי בוטנים למרקים קריספי יותר.
מתכוני שיבולת שועל שאסור לכם לפספס: