הפרסבורגר היא עוגה מסורתית אוסטרו-הונגרית עם מלית פרג עשירה. העוגה מושקעת ומפנקת במיוחד.
מתכון לפרסבורגר במילוי פרג
זמן הכנה: 15 דק' | זמן התפחה: שעה וחצי | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: שעתיים ורבע
מצרכים:
לבצק:
- 400 גרם קמח לבן
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 80 גרם סוכר
- 2/3 כוס חלב פושר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
למלית:
- 180 גרם פרג טחון
- 1/2 כוס חלב
- 1 כוס סוכר לבן
- 50 גרם חמאה
- 1 וחצי כפות דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כפית גרידת לימון
- 1 ביצה
- קורט מלח
לציפוי:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר יחד. מוסיפים חלב ותמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים ביצה, קוביות חמאה ומלח ולשים יחד למשך 4-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
להכנת המלית:
- מרתיחים בסיר בינוני חלב, סוכר, חמאה ודבש, כשהסוכר נמס, מנמיכים את האש ומוסיפים תמצית וניל ופרג.
- מערבבים למשך 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מסירים מהאש, מוסיפים שקדים טחונים, גרידת לימון וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה.
- מכסים ומצננים בטמפרטורת החדר.
להרכבת העוגה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים.
- מרדדים על משטח מקומח קלות כל חלק למלבן דק.
- מניחים במרכז הבצק חצי מכמות מלית הפרג ובעזרת מרית מורחים על פני כל הבצק.
- משאירים שולים צרים. מגלגלים את הבצק כך שנוצרת רולדה.
- מעבירים את הרולדה לתבנית האפייה, מכסים ומניחים להתפחה כחצי שעה.
- מצפים את הרולדות בביצה טרופה ואופים 30 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.
- מצננים לחלוטין ומגישים.
בתאבון!