FoodisGood

פרסבורגר פרג • רולדת שמרים ופרג קלאסית

הפרסבורגר היא עוגה מסורתית אוסטרו-הונגרית עם מלית פרג עשירה. העוגה מושקעת ומפנקת במיוחד.

מתכון לפרסבורגר במילוי פרג

זמן הכנה: 15 דק' | זמן התפחה: שעה וחצי | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: שעתיים ורבע

מצרכים:

לבצק:

  • 400 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 80 גרם סוכר
  • 2/3 כוס חלב פושר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח

למלית:

  • 180 גרם פרג טחון
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 1 וחצי כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר יחד. מוסיפים חלב ותמצית וניל ומערבבים.
  2. מוסיפים ביצה, קוביות חמאה ומלח ולשים יחד למשך 4-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.

להכנת המלית:

  1. מרתיחים בסיר בינוני חלב, סוכר, חמאה ודבש, כשהסוכר נמס, מנמיכים את האש ומוסיפים תמצית וניל ופרג.
  2. מערבבים למשך 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים טחונים, גרידת לימון וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה.
  4. מכסים ומצננים בטמפרטורת החדר.

להרכבת העוגה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים.
  3. מרדדים על משטח מקומח קלות כל חלק למלבן דק.
  4. מניחים במרכז הבצק חצי מכמות מלית הפרג ובעזרת מרית מורחים על פני כל הבצק.
  5. משאירים שולים צרים. מגלגלים את הבצק כך שנוצרת רולדה.
  6. מעבירים את הרולדה לתבנית האפייה, מכסים ומניחים להתפחה כחצי שעה.
  7. מצפים את הרולדות בביצה טרופה ואופים 30 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.
  8. מצננים לחלוטין ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני פרג מפתיעים: