4 סוגי עוגיות פריכות מבצק אחד

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

איזה כיף שפורים כבר כאן! אנחנו מתים על תחפושות אבל יש משהו שאנחנו אהבים עוד יותר – עוגיות! אז אם אתם רוצים להעניק לאהובים משלוח מנות ביתי, כזה שהכנתם במיוחד בשבילם – יש לנו מתכון מעולה עבורכם!

המתכון של לינדה אמגר לעוגיות מבצק פריך נהדר עבור אלו שרוצים להשקיע אבל לא להסתבך. בעצם, מדובר בבצק פריך שממנו מכינים 4 סוגי עוגיות, אל תדאגו, גם אוזני המן כלולים בחגיגה 🙂 אז למה אתם מחכים?

  • קילו קמח
  • כוס וחצי סוכר (כוס חד פעמית שקופה)
  • 400 ג’ חמאה / מחמאה / מרגרינה
  • 4 ביצים
  • כף תמצית וניל

לעוגיות השונות

  • ממרח שוקולד
  • ממרח תמרים
  • ריבות בטעמים שונים
  • אגוזי מלך
  • כף קקאו



אז איך מכינים?

  1. נניח בקערה גדולה את הקמח והסוכר, במיקרוגל נמיס את החמאה ונשפוך על הקמח, נערבב מעט בכף עץ וכשמתקרר מעט נעבור לערבוב ידני, עד שמתקרר לגמרי.
  2. נוסיף ביצים ותמצית וניל ונלוש עד שהבצק מתאחד, להימנע מלישת יתר.
  3. נחלק את הבצק לארבע חלקים, נשטח לדיסקית ונעטוף כל חלק בניילון נצמד, בנפרד, נכניס למקרר לשעה.
  4. נוציא בכל פעם רק חלק אחד מהבצק ונכין את העוגיות הרצויות על משטח מקומח מעט.
  5. לאחר הכנת העוגיות נסדר אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 200 מעלות 15-17 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות, אפיית יתר תגרום לעוגיות להתקשות.

לאוזני המן: נרדד את הבצק לעיגול גדול ונקרוץ עיגולים בעזרת קורץ עוגיות. נמלא בכל מה שאוהבים ונסגור לצורת אוזני המן, נהדק היטב בקצוות.

לעוגיות סנדוויץ’: נרדד את הבצק לעיגול גדול ונקרוץ עיגולים בעזרת קורץ עוגיות, בחצי מכמות העיגולים ניצור חור נוסף במרכז ונאפה את העוגיות בתנור. נמלא בריבת תות או כל ריבה אחרת.

לעוגיות ספירלה: נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, לחלק אחד נוסיף כף קקאו ונלוש היטב לצביעת הבצק בחום. נרדד את 2 חלקי הבצק למלבנים באותו הגודל, נניח את הבצק החום מעל לבצק הבהיר ונגלגל לרוחבו ליציר, רולדה ארוכה, נפרוס את הרולדה לעוגיות ונשטח על נייר אפייה.

לעוגיות מעמול: ניצור מהבצק כדורים קטנים ונמלא בכל אחד ככפית ממרח תמרים וחצי אגוז. נסגור לעיגול ונסדר על נייר האפייה.

קטגוריות: אפייה, כלליתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *