איזה כיף שפורים כבר כאן! אנחנו מתים על תחפושות אבל יש משהו שאנחנו אהבים עוד יותר – עוגיות! אז אם אתם רוצים להעניק לאהובים משלוח מנות ביתי, כזה שהכנתם במיוחד בשבילם – יש לנו מתכון מעולה עבורכם!
המתכון של לינדה אמגר לעוגיות מבצק פריך נהדר עבור אלו שרוצים להשקיע אבל לא להסתבך. בעצם, מדובר בבצק פריך שממנו מכינים 4 סוגי עוגיות, אל תדאגו, גם אוזני המן כלולים בחגיגה 🙂 אז למה אתם מחכים?
- קילו קמח
- כוס וחצי סוכר (כוס חד פעמית שקופה)
- 400 ג' חמאה / מחמאה / מרגרינה
- 4 ביצים
- כף תמצית וניל
לעוגיות השונות
- ממרח שוקולד
- ממרח תמרים
- ריבות בטעמים שונים
- אגוזי מלך
- כף קקאו
אז איך מכינים?
- נניח בקערה גדולה את הקמח והסוכר, במיקרוגל נמיס את החמאה ונשפוך על הקמח, נערבב מעט בכף עץ וכשמתקרר מעט נעבור לערבוב ידני, עד שמתקרר לגמרי.
- נוסיף ביצים ותמצית וניל ונלוש עד שהבצק מתאחד, להימנע מלישת יתר.
- נחלק את הבצק לארבע חלקים, נשטח לדיסקית ונעטוף כל חלק בניילון נצמד, בנפרד, נכניס למקרר לשעה.
- נוציא בכל פעם רק חלק אחד מהבצק ונכין את העוגיות הרצויות על משטח מקומח מעט.
- לאחר הכנת העוגיות נסדר אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 200 מעלות 15-17 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות, אפיית יתר תגרום לעוגיות להתקשות.
לאוזני המן: נרדד את הבצק לעיגול גדול ונקרוץ עיגולים בעזרת קורץ עוגיות. נמלא בכל מה שאוהבים ונסגור לצורת אוזני המן, נהדק היטב בקצוות.
לעוגיות סנדוויץ': נרדד את הבצק לעיגול גדול ונקרוץ עיגולים בעזרת קורץ עוגיות, בחצי מכמות העיגולים ניצור חור נוסף במרכז ונאפה את העוגיות בתנור. נמלא בריבת תות או כל ריבה אחרת.
לעוגיות ספירלה: נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, לחלק אחד נוסיף כף קקאו ונלוש היטב לצביעת הבצק בחום. נרדד את 2 חלקי הבצק למלבנים באותו הגודל, נניח את הבצק החום מעל לבצק הבהיר ונגלגל לרוחבו ליציר, רולדה ארוכה, נפרוס את הרולדה לעוגיות ונשטח על נייר אפייה.
לעוגיות מעמול: ניצור מהבצק כדורים קטנים ונמלא בכל אחד ככפית ממרח תמרים וחצי אגוז. נסגור לעיגול ונסדר על נייר האפייה.