ארוחה בריאה בביס – לביבות סלמון ובטטה טעימות ועסיסיות, אפויות בתנור, מלאות בבריאות ומתאימות גם לילדים! מתכון קל להכנה וללא גלוטן.
זמן עבודה: 20 דקות | מנות: 8 לביבות בינוניות
מצרכים:
- בטטה בינונית
- 225 גרם פילה סלמון, ללא העור
- ביצה
- 1/2 כוס קמח שקדים
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לקישוט:
- 1/4 כוס בצל ירוק
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות, מניחים את הסלמון ואופים כ – 15 דקות.
- שוטפים ומקלפים את הבטטה ומאדים אותה עד שהיא רכה.
- מועכים בקערה את הבטטה והסלמון.
- מוסיפים ביצה, קמח שקדים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצרים 8 לביבות, מניחים אותן על תבנית האפייה ומשטחים אותן בעדינות.
- אופים במשך 30 דקות. לאחר 15 דקות, הופכים את הלביבות וממשיכים באפייה לעוד 15 דקות נוספות.
- מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים לצד סלט טרי.
בתאבון!