טפיוקה • מתכון לקינוח פנינים מדהים בקלי קלות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

קינוח פודינג טפיוקה | תמונה: shutterstock

הטפיוקה היא מאכל אשר אינו מכיל גלוטן ונחשב לדל שומן, מה שהופך את המאכל לנחשק בקרב רגישים לגלוטן או כל מי שרוצה ליהנות מקינוח מתוק ודל שומן. בנוסף, הטפיוקה עשירה בחלבון, סידן, ויטמין B-12 ומגנזיום. גרגרי הטפיוקה דומים בצורתם לפנינים קטנות ולכן הופכים כל קינוח לחוויה אמיתית.

 מתכון: קינוח פודינג טפיוקה בחלב קוקוס

הקינוח המתוק שמכינים מגרגרי טפיוקה הוא בעצם פודינג, אשר ניתן להגיש עם פירות או מחית פירות. מה שהכי נחמד בקינוח הזה שהוא מתאים לכולם – הוא פרווה ולכן מעולה לשומרי הכשרות, הוא טבעוני והוא אינו מכיל גלוטן ולכן מעולה לצליאקים.

לפודינג טפיוקה:

  • ⅓ כוס פניני טפיוקה
  • 2 וחצי כוסות חלב קוקוס
  • ⅓ כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית תמצית וניל

למחית מנגו מתוקה:

  • 1 מנגו בשל, מקולף וחתוך גס
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון



איך מכינים טפיוקה?

  1. שופכים חלב קוקוס לתוך סיר בינוני, מוסיפים את הטפיוקה ומשרים למשך 30 דקות.
  2. מוסיפים לתערובת סוכר ומלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית גבוהה.
  3. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים למשך 15 דקות, תוך כדי ערבוב עדין מיד פעם.
  4. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
  5. כעת שופכים את הפודינג לכוסות חד פעמיות או כוסות זכוכית ומכניסים למקרר למשך מספר שעות, רצוי למשך לילה שלם.

הכנת מחית המנגו

  1. מערבבים את כל המוצרים בקערת מיקסר או בבלנדר עד לקבל תערובת אחידה.
  2. מאחסנים במקרר עד לשימוש בפודינג.
  3. את מחית המנגו מגישים מעל הפודינג המוכן ונהנים מקינוח טפיוקה מתוק במיוחד.

מוכנים לעוד קצת בריאות? צפו בסרטון הבא להכנת סלט קינואה מהמם, משביע וטעים במיוחד:

אם עדין מתחשק לכם מתוק, הנה אוסף מושלם לקינוחים ללא גלוטן >> 12 מתכוני עוגות ללא גלוטן לאירוח מדהים

קטגוריות: כללי, ללא גלוטן

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *