FoodisGood

מרק עדשים ירוקות מנצח שתכינו שוב ושוב

מרק עדשים זה כנראה המרק הכי מזין וטעים שאפשר להכין ביום חורפי. המתכון הזה גם קל מאוד וגם כל-כך טעים! משלבים עדשים, ירקות ותיבול נכון ומקבלים מרק פשוט ונפלא.

מתכון למרק עדשים ירוקות

זמן עבודה: 20 דקות | סיר מרק גדול

מצרכים:

למרק:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות עדשים ירוקות – משרים בקערה עם מים למשך שעה ואז מסננים ושוטפים את העדשים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • בערך 7 כוסות מים רותחים

לתיבול:

  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • כף אבקת מרק עוף

הוראות הכנה:

  1. בסיר מרק גדול מחממים מעט שמן זית ובו מטגנים את הבצל הקצוץ למשך 4 דקות. מוסיפים סלרי ומטגנים עוד כשתי דקות.
  2. כעת מוסיפים פנימה גזר ושום וממשיכים בטיגון עוד כשתי דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
  4. מוסיפים את העדשים ואת כל התבלינים. מבשלים את המרק על להבה נמוכה עם חצי מכסה למשך כשעה, עד שהעדשים רכות ומתחילות מעט להתפרק.
    בתאבון!

מה עוד אפשר להכין עם עדשים ירוקות? הנה כמה מתכונים מומלצים:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.