מתכון קל למנת עוף מנצחת לצהריים – שוקיים במרינדת סילאן, דבש, שום, רוטב סויה ותבלינים. מגישים לצד אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים.
מתכון לעוף עם סילאן
זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: שעה ו-10 דק' | סה"כ: שעה וחצי
מצרכים:
- 8 שוקי עוף, רצוי ללא העצם
למרינדה:
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 כפות דבש
- 4 כפות סילאן
- 3 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- להגשה: אורז לבן | תפוחי אדמה בתנור
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מכניסים את העוף לקערה ומצפים היטב ברוטב.
- מערבבים מידי פעם ומניחים בצד ל – 15 דקות לספיגת הטעמים.
- מחממים תנור ל – 200 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית קטנה.
- מניחים את העוף בתבנית האפייה, שופכים פנימה גם את המרינדה, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים שעה.
- לאחר כחצי שעה הופכים את העוף בתבנית וממשיכים באפייה.
- לאחר שעה מסירים את הכיסוי מהעוף ואופים 10 דקות עד שהעוף משחים. מגישים חם.
בתאבון!