FoodisGood

בשר מספר 8 (שריר הזרוע) • איך מבשלים + מתכון לתבשיל מצוין

שריר הזרוע, בשר מספר 8, הוא נתח רזה ייחסית ואינו מכיל כמות גדולה של שומן, הבישול שלו יתבצע בבישול ארוך ויש לו טעם בשר עמוק. עם הטעם והמרקם העשירים שלו, שריר הזרוע מושלם להכנת מגוון מנות כמו קדרות, מרקים ותבשילים. בעזרת המדריך הזה תוכלו ללמוד יותר על בשר מספר 8 וגם תלמדו איך למכינים תבשיל בשר מצוין למתחילים. אז אם אתם מחפשים דרך חדשה להכין בשר בקר, המדריך הזה הוא בשבילכם!

שם:
בשר מספר 8 – שריר הזרוע / שריר קדמי

מרקם:
בשר מספר 8 הוא בשר משוייש עם מרקם רך. הוא מושלם למי שרוצה טעם חזק של בקר בלי כל השומן. השייש בתוך הבשר מוסיף טעם ועסיסיות, בעוד שכמות השומן המתונה מונעת ממנו להתייבש במהלך הבישול.

מה מכינים עם בשר מספר 8?
בשר מספר 8 הוא הבשר עם הטעם הכי בשרני מכל מספרי הבשר האחרים. יש לו טעם בשרני עשיר, מה שהופך אותו למושלם לצלייה ארוכה בתנור או בתבשיל על האש. זה הבשר שאתם רוצים להוסיף למרקים וקדרות או לכל תבשילי הבשר בבישול ארוך (למשל חמין) כדי לקבל תבשיל עם טעם יוצא דופן. עוד דרך ליהנות מבשר מספר 8 היא לאחר הבישול לפורר אותו ולהכניס אותו לתוך כריך עם רוטב ברביקיו ותוספות שאוהבים, למרות שהוא נתח רזה, המרקם שלו רך והוא מושלם גם בתוך כריך.

מה לא לעשות איתו?
לא לחתוך או לפרוס את הבשר הזה לחתיכות קטנות, הבשר נוטה להתפורר כשהוא חתוך קטן, לכן יש לצלות אותו כנתח שלם או בחתיכות גדולות בלבד. לא מתאים למוקפצים, לא מתאים לצלייה על מנגל.

מתכון: צלי בשר מספר 8 (צלי שריר הזרוע) עם ירקות

  • נתח בשר מספר 8, שריר טרי חתוך לחתיכות עבות
  • 3 כפות שמן
  • 1 ראש שום
  • 2 בצלים חצויים
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים גס
  • 2 גבעולי שורש סלרי חתוכים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 3 עלי דפנה
  • מים (ונוזלים נוספים אם רוצים בירה או יין)

הוראות הכנה:

  1. משתמשים בסיר גדול שמתאים לתנור – מחממים שמן בסיר ובו מטגנים את חתיכות הבשר לצריבה וסגירה מכל הצדדים.
  2. מוסיפים לסיר שיני שום שלמות, בצל, בטטה, גזר וסלרי ומטגנים יחדיו כ-2 דקות.
  3. מוסיפים לסיר מלח, פלפל, פפריקה וכמון, מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
  4. כעת מוסיפים לסיר כוס אחת של מים ואת עלי הדפנה, מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד נוזלים לכיסוי הבשר והירקות *הערה: ניתן להוסיף עוד מים או תערובת של מים ויין או מים ובירה, מה שאוהבים. הכי חשוב שהנוזלים יכסו את הבשר והירקות לחלוטין.
  5. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, עם מכסה, למשך חצי שעה ולאחר מכן מוסיפים עוד מים לכיסוי הבשר והירקות וסוגרים את האש.
  6. מחממים תנור ל-200 ומכניסים פנימה את סיר הצלי עם מכסה לצלייה של 5 שעות לפחות, כאשר מידי פעם בודקים שהמים לא מצטמצמים מידי בסיר (במידה וכן הוסיפו נוזלים).
  7. לאחר שהתבשיל מוכן בודקים עם מזלג ומוודאים שהבשר רך מאוד. פותחים מכסה וצולים את התבשיל כ-15 דקות במכסה פתוח.

עוד מדריכי בשר שכדאי להכיר:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.