FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
קינוחים

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו

כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!

פורסם: 02/03/2025
שיתוף
שיתוף

תוכן עניינים
מצרכים (ל-5 כוסות של 165 מ"ל):הוראות הכנה:

אם אתם אוהבים את הטעם המעודן והקרמי של כדורי רפאלו, אתם חייבים לנסות את כוסות הקינוח האלה שמכינים בבית. הם כל כך פשוטים להכנה ואפילו לא דורשים אפייה או המתנה להתייצבות! המתכון מתאים במיוחד לרגעים שבהם אין לכם זמן להכין עוגה מרשימה לאירוע, או כשרוצים להפתיע את האורחים עם קינוח מהיר, יוקרתי וטעים להפליא. בנוסף, הקינוח מושלם להגשה לצד כוס קפה או תה, ויכול להישמר במקרר עד שלושה ימים. אז בואו נצלול לתוך המתכון ורוצו להכין את הקינוח הזה עוד היום!

מצרכים (ל-5 כוסות של 165 מ"ל):

  • 150 גרם ופלים וניל (1 כוס)
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 250 מ"ל חלב (1 כוס)
  • 150 מ"ל חלב מרוכז (2/3 כוס)
  • 25 גרם שקדים מולבנים (1/4 כוס)
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (2/3 כוס)
  • 25 גרם קוקוס מגורר (1/4 כוס)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 כדורי רפאלו

הוראות הכנה:

שלב 1: הכנת שכבת הבסיס מהוופלים

מרסקים את הוופלים לפירורים גסים בעזרת מערבל מזון או בתוך שקית עם מכתש. יש להקפיד שהפירורים לא יהיו קטנים מדי כדי לשמור על מרקם פריך ונעים.

שלב 2: הכנת הקרם הקרמי

בקערה קטנה, מערבבים את הקורנפלור עם מעט חלב עד שהתערובת הופכת לחלקה וללא גושים. לאחר מכן מוסיפים את שארית החלב והחלב המרוכז ומערבבים היטב. מניחים את התערובת על גבי כיריים על אש בינונית ומערבבים ללא הפסקה עד שהקרם מגיע לרתיחה ומתחיל להסמיך. בשלב זה, מוסיפים את השקדים המולבנים ומערבבים שוב.

אולי יעניין אותך

מתכון: בראוניז קרמל שוקולד צ'יפס
גנאש שוקולד פרווה ב-5 דקות הכנה
גלידה ביתית ב-3 רכיבים – גם אתם תצליחו!

שלב 3: הכנת השמנת המוקצפת

בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד שמתקבלת שמנת סמיחה ונוצרות פסגות יציבות. מוסיפים את הקוקוס המגורר ומערבבים בעדינות.

שלב 4: הרכבת הכוסות

מתחילים בשכבה של פירורי הוופלים, לוחצים אותם בעדינות לתחתית הכוס. לאחר מכן מוסיפים שכבה של הקרם הקרמי עם השקדים, ואז עוד שכבה של ופלים. למעלה, מוסיפים את השמנת המוקצפת עם הקוקוס, ומקשטים בפירורי קוקוס נוסף ובכדור רפאלו.

שלב 5: הגשה ואחסון

מכניסים את הכוסות למקרר למשך כשעה כדי לצנן אותן ולהתייצב. ניתן לשמור את הקינוח במקרר עד שלושה ימים. מומלץ להגיש קר, לצד כוס קפה או תה.

מתכון בננה לוטי הורס ממש כמו בתאילנד
10 דרכים מגניבות לשדרג כדורי שוקולד
משקה שוקולד חם בסגנון צרפתי
מאפינס פירות יבשים • מתכון מיוחד לט"ו בשבט
טראפלס לוטוס מושחתים בקלי קלות
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
ברוקולי בתנור שתמיד יוצא מושלם – ב-5 טעמים מטריפים
עוגת שוקולד בחושה לילדים – מתכון קל
קרמשניט מבצק עלים [קינוח ב-15 דק']
אל תוסיפו את התבלינים האלה בתחילת הבישול – זה פשוט הורס את הטעם!
6 הטעויות שגורמות לדג שלך לצאת יבש
עוגת שוקולד פאדג'ית ועסיסית ללא גלוטן
סלט פטריות חם ומושלם ב-10 דקות עבודה
חצילים מטוגנים הכי טעימים שיש!
פופולרי עכשיו
6 הטעויות שגורמות לדג שלך לצאת יבש
חצילים מטוגנים הכי טעימים שיש!
סלט פטריות חם ומושלם ב-10 דקות עבודה
קוסקוס אמיתי מסולת במיקרוגל (8 דק')
ברוקולי בתנור שתמיד יוצא מושלם – ב-5 טעמים מטריפים
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up